C. T. Popescu: Ce bărbat este Augustin Lazăr? Câtă demnitate are în el să spună: de vină e o grefieră!

Data actualizării: Data publicării:
augustin lazar declaratie revocare inquam george calin 20181024201111_IMG_3093-01-01
FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Cristian Tudor Popescu a criticat la Jurnalul de Seară atitudinea procurorului general Augustin Lazăr, care a dat vina pe o grefieră pentru eroarea referitoare la clasarea unui dosar vizându-l pe preşedintele Iohannis.

„Ce spune Augustin Lazăr? Spune: o grefieră a greșit. Nu a spus grefierul, pentru că, în general, în vorbirea oficială, se folosește masculinul, nu se spune ministră, ci ministru. Nu a spus un grefier, a și precizat sexul, o femeie.

Vorbim de omenie și neomenie. Prima ta grijă ar fi fost să nu spui nimic despre femeia aceea, să nu o expui, aceea este o amărâtă în comparație cu tine, ești ditamai procurorul general şi tu dai vina pe ea.

Ce bărbat este domnul acesta? Câtă demnitate, câtă onoare are în el să spună: de vină e o grefieră! Adică ce sugerează? Ei, femeia, ochi alunecoși, minte zburdalnică, a greșit și ea.

Cum să spui așa ceva?

Orice înalt responsabil din lume... Mi s-a întâmplat și mie să greșească altcineva, într-un text semnat de mine apăruse o prăpastie îngrozitoare, nu din vina mea. Dar niciodată vina nu aparține dactilografei, grefierei, consilierei. Cum să spui așa ceva, domnule procuror general, jurist de mare clasă Augustin Lazăr, că de vină e grefiera? De vină sunteti dumneavoastră! Poate a greșit femeia, tu ești cel care vezi ce s-a făcut acolo și dai BT-ul (bun de tipar)”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Citiți și: 

„Femeia asta nu e om”. CTP o critică pe Viorica Dăncilă pentru reacția la tragedia Colectiv

C.T. Popescu: Tudorel Toader nu a confundat Lazării. A făcut-o deliberat

C. T. Popescu: „Ce dracu” al lui Dragnea e pentru popor

Procurorul general Augustin Lazăr a explicat miercuri modul în care a apărut eroarea referitoare la clasarea unui dosar vizându-l pe preşedintele Iohannis, referindu-se la o "eroare de grefă: "Efectuând copii după documente redactate de A. Lazăr, grefiera a fotocopiat, urmare a unei erori generate de identitatea numelui de familie, ordonanța emisă de procurorul șef adjunct de secție Cristian A. Lazăr din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție."

Grefierii au intervenit, miercuri seară, în scandalul dintre Augustin Lazăr şi Tudorel Toader privind ordonanţa de clasare a unui dosar al preşedintelui Klaus Iohannis, act invocat de ministrul justiţiei pentru declanşarea procedurii de revocare a lui Augustin Lazăr. Într-un punct de vedere care are ca scop "apărarea reputaţiei profesiei", ei subliniază că dosarele profesionale ale magistraților au caracter personal, cu atât mai mult cele pentru depunerea candidaturilor în vederea ocupării unor funcții de conducere vacante, iar candidatul trebuind să-și întocmească, personal, dosarul în vederea depunerii candidaturii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri