C.T. Popescu: De ce trebuia ridicat Stan Mustață astăzi? Imaginea creată e că nu poate fi o coincidenţă

Data publicării:
varan

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu consideră că Dan Voiculescu „nu putea să scape o asemenea ocazie pentru a mai face încă o dată ceea ce știe foarte bine, trasul de timp”.

„A reușit să amâne acest dosar de nu mai știm câte ori și acum o poate face și în mod ofensiv, având în vedere acţiunile DNA de astăzi”, subliniează jurnalistul.

Însă, în opinia lui, o problemă o reprezintă acțiunile DNA de astăzi.

„Acest Stan Mustaţă poate ca va fi găsit vinovat sau nu, vom vedea dosarul, hotărârile instanței, dar modul în care a fost ridicat de DNA nu face un serviciu acestei instituţii și nici justiției din România. E bine că judecătorii ştiu că pot fi şi ei urmăriţi penal pentru corupţie, că nu sunt deasupra legii chiar dacă sunt cei care împart legea. De ce era nevoie ca acest judecător să fie ridicat azi din Curtea de Apel, de la locul de muncă? Când se fac astfel de luări spectaculoase cu mascaţi din locuri publice, dacă ele sunt urmate de eliberarea respectivilor, judecarea în stare de libertate, senzaţia e de inadecvare şi neputinţă pe care o livrează DNA populaţiei, ca să nu vorbim de rea intenţie și premeditare”, afirmă Cristian Tudor Popescu.

„Era vorba de un judecător, i se putea comunica discret că trebuie să vină la DNA pentru audieri, e un om al legii, s-ar fi prezentat la DNA”, punctează el.

Cristian Tudor Popescu compară, în situația în care Stan Mustață va fi judecat în libertate, acest caz cu cazul lui Radu Mazăre, care a fost ridicat dintr-o terasă.

„Faptul că acest judecător, spune DNA, făcea acte de corupție din octombrie, de ce a trebuia ridicat chiar în această zi? Importantă este imaginea care se creează în opinia publică. Imaginea creată acum majoritar e că nu poate fi o coincidenţă. Aşa judecă oamenii. Cum adică, îl ridică chiar azi, când urma să fie judecat Voiculescu? Mă contrariază faptul că DNA nu gândește și în acești termeni. A fost vorba de un flagarant? Puteau s-o facă acum o săptămână”, precizează Cristian Tudor Popescu.

„Dacă DNA continuă cu aceste ridicări spectaculoase cu mascaţi, cu dube care sugerează temniţa pe viaţă, organele vin să-i ridice, i-au luat, îi duc în cătușe și după aceea publicul îi vede liberi dând declarații și aprinzându-și o ţigara, după părerea mea DNA se decredibilizează. Chiar dacă respectivii sunt judecați apoi în stare de libertate. Cred că DNA face exces de ridicări de persoane care nu sunt urmate apoi de o arestare dictată de instanţa de judecată. Face foarte rău genul acesta de acţiuni”, menționează jurnalistul.

Pe de altă parte, despre faptul că Dan Voiculescu a cerut o anchetă la DNA, Cristian Tudor Popescu spune că „e mană cerească pentru domnul Voiculescu” și că va tergiversa în continuare acest dosar, pentru că nu are altă șansă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri