Sari la conținut

CTP: Sunt primele focuri de deschidere. Vor urma ghiulele mult mai grele

„Cine îşi imaginează acum că prin această dare înapoi în faţa vizitei inopinate a lui Iohannis, trecerea la CSM, la Parchet a respectivelor ordonanţe s-a încheiat bătălia îşi face iluzii, sunt primele focuri de deschidere. Vor urma ghiulele cu mult mai grele”, a declarat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu a arătat că scopul PSD este preluarea controlului justiţiei, pe principiul conform căruia „dacă nu avem justiţia, nu avem puterea cu totul”: „Asta ştiu Dragnea şi ai săi acum. Ştiu că o justiţie care nu e controlată poate să îi deranjeze de la corupţie şi furt, poate să îi trimită după gratii, cât sunt ei de mari şi tari”.

Am văzut azi cele două tentative de OUG cu graţierea şi modificarea la codul constituţional sunt nişte substitute, surogate, pentru că dorinţa sinceră din inima PSD este desfiinţarea DNA.

Nu pot face încă asta. De ce? Pentru că Bruxelles nu e încă suficient de slab şi nu există o atmosferă anti-europeană suficient de puternică în România cum e în Moldova unde Dodon şi-a permis să anunţe ruperea tratatului cu UE. Aici Dragnea şi PSD şi-au permis doar o retorică antieuropeană în campanie. Încă nu îşi permit să arunce asta pe masa, desfiinţarea DNA, pentru că amintirea izbucnirii populare anticorupţie de după Colectiv încă nu s-a şters.

Pentru că nu pot să procedeze direct şi să termine cu DNA, au luat-o pe la capătul celălalt la legi”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

Pe aceeași temă