C.T. Popescu: Tudorel Toader „se comportă ca un avocat de hoți”

Data actualizării: Data publicării:
181015 tudorel toader_SEDINTA_GUVERN_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat modul în care a fost adoptată OUG 92 pe legile justiției, în 24 de ore, fără ca ministrul justiției să se consulte cu altcineva decât președintele PSD, Liviu Dragnea.  „Un om cu asemenea responsabilități în justiție se comportă ca un avocat de hoți”, spune jurnalistul. 

 

„Este un monument al ilogismului ce vedem aici. Va să zică: peste noapte, dl Tudorel Toader și cu dl Dragnea și cu nimeni altcineva, pentru că dl Toader, care ne vorbește tot timpul despre loialitatea relațiilor interinstituționale, nu se consultă cu nimeni când face așa ceva. Pentru această ordonanță nu s-a consultat cu președintele României, nu s-a consultat cu Parlamentul, cu Guvernul, cu CSM, care are aviz consultativ,” a spus jurnalistul.

El a amintit că și în cazul propunerii pentru funcția de procuror-șef al DNA, CSM a dat un aviz consultativ negativ, cu șase voturi împotrivă, iar singurul vot pentru numirea Adinei Florea a fost chiar al lui Tudorel Toader. Chiar și în aceste condiții, ministrul a mers mai departe și a transmis propunerea președintelui Klaus Iohannis.

Ce înseamnă consultativ pentru acest ins? Înseamnă să anunțe cu dispreț și cu cinism: nu o să țin seama, puteți să dați ce aviz vreți. Asta înseamnă pentru un om care are printre cele mai înalte titulaturi din justiția românească – este profesor universitar, este ministru al justiției, membru al Comisiei de la Veneția, fost judecător CCR. Și așa tratează acest om CSM, care are un vot consultativ”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Este teribil. Un om cu asemenea responsabilități în justiție se comportă ca un avocat de hoți. Tertipuri. Ce au făcut timp de 30 de ani toți hoții din România? Și-au angajat avocați plătiți gras care să găsească o bortă și să-i scoată sau să facă ei o gaură în lege cu ajutorul Parlamentului și Guvernului. Ăsta este comportamentul ministrului justiției”, a adăugat jurnalistul.

El a criticat și modificarea, prin OUG 92, a vechimii pe care trebuie să o aibă un procuror pentru a activa în DNA, de la 8 la 10 ani.

Acest lucru s-a făcut în 24 de ore. Ne poate prezenta dl Toader o justificare a celor 2 ani diferență? De ce nu 10? De ce nu la pensie? Abia atunci ar fi procurorul experimentat cu adevărat, da? În prag de pensie, să-i punem atunci!”, a spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri