Călin Popescu Tăriceanu: Guvernul să respingă raportul MCV

Data publicării:
CALIN POPESCU TARICEANU AGERPRES

Cei de la Comisie nu au capacitatea de a analiza, ca atare doamna ministru recunoaște că raportul conține o serie de erori. Guvernul stă complezent... să asiste ca raportul sa conțină greșeli, omisiuni, să fie dezechlibrat din foarte multe puncte de vedere, să fie politic în loc să fie tehnic”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului.

În raportul MCV publicat în urmă cu o săptămână de Comisia Europeană, Parlamentul era criticat pentru faptul că nu a făcut progrese. Aleşii sunt puși la zid pentru piedicile pe care le pun anchetelor, atunci când refuză ridicarea imunităţii unor deputaţi sau senatori.

O reacție în acest sens a avut și ministrul Justiției, Raluca Prună.

Eu sper ca Parlamentul, ca membrii Parlamentului să citească acest raport așa cum au făcut-o de fiecare dată și mai sper să ne putem așeza la masă astfel încât să putem discuta despre ce rămâne de făcut. Parlamentul și activitatea Parlamentului în ceea ce privește chestiunea imunităților e un subiect în care Comisia nu a putut constata un progres, Comisia spune ca mai sunt lucruri de făcut și din punctul acesta de vedere, da, e de datoria mea să discut cu Parlamentul și sunt sigură că fac și ei propria analiză”, a declarat ministrul justiției, Raluca Prună, întrebată dacă, după raportul Comisiei Europene privind aplicarea MCV, are să le transmită ceva parlamentarilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri