Camelia Bogdan, care a făcut parte din completul care l-a condamnat pe Dan Voiculescu, cercetată disciplinar 

Data publicării:
avocatul poporului ciocanel facebook

 

"Trebuie să menționez că discutăm despre o procedură eminamente administrativă, iar în acest moment Inspecția Judiciară nu contestă nevinovăția magistratului în cauză. La finalizarea cercetării disciplinare, în funcție de rezultatul verificărilor, inspectorii judiciari pot dispune fie admiterea sesizării, prin exercitarea acțiunii disciplinare și sesizarea Secției pentru judecători în materie disciplinară a CSM, fie respingerea sesizării în cazul în care se constată că nu sunt îndeplinite condițiile pentru exercitarea acțiunii disciplinare", a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IJ, Alin Alexandru.

Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu, la începutul lunii februarie, în cazul judecătoarei Camelia Bogdan de la Curtea de Apel București în urma informațiilor apărute în mass-media.

Presa a relatat că judecătoarea Camelia Bogdan, unul dintre cei doi magistrați care l-au condamnat la 10 ani de închisoare pe Dan Voiculescu, și-ar fi făcut concediul pe banii Ministerului Agriculturii, parte vătămată în procesul ICA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri