Sari la conținut

Camelia Bogdan: Inspecţia Judiciară a lucrat în interesul lui Dan Voiculescu

Camelia Bogdan, unul din cei doi judecători care au dat sentinţa în dosarul privatizării Institutului de Cercetari alimentare, susţine că Inspecţia Judiciară a lucrat în interesul lui Dan Voiculescu.

CAMELIA BOGDAN_INQUAM_Octav_Ganea

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Camelia Bogdan spune că raportul care în cele din urmă a dus la suspendarea sa din magistratură ar fi fost făcut astfel încât fondatorul Partidului Conservator să poată câştiga la CEDO procesul intentat împotriva sentinţei din dosarul ICA.

Prin acest raport a refuzat să apere reputaţia sistemului judiciar şi şi-a exprimat opinia că este posibilă admiterea cauzei domnului Dan Voiculescu la CEDO pentru o pretinsă imparţialitate generată de excluderea mea din magistratură. În aceste condiţii, eu am dovada că prin excluderea mea din magistratură s-a urmărit strângerea de dovezi de către Inspecţia Judiciară pentru ca domnul Dan Voiculescu să câştige la CEDO. Este motivul pentru care eu m-am adresat organelor de urmărire penală şi voi cere, în cadrul procesului care are loc la Curtea de Apel Bucureşti, ca să fac dovada acestor pretenţii, emiterea unei adrese la agentul guvernamental ca să se verifice dacă într-adevăr astfel de apărări s-au făcut la CEDO. Repet, din punctul meu de vedere conducerea Inspecţiei judiciare este deturnată unor interese private, respectiv ale condamnatului Dan Voiculescu”, a declarat Camelia Bogdan.

Ea a contestat decizia prin care a fost exclusă din magistratură.

Dan Voiculescu a fost eliberat pe 18 iulie din închisoare, după ce a ispășit trei ani din pedeapsa de zece primită în dosarul devalizării ICA.

Sursa: Digi24