CAMERA ASCUNSĂ. Circuitul șpăgii la Primăria Capitalei

Data publicării:
bani 3-6

Firma prin care procurorii DNA spun ca directorul din Primăria Capitalei ar fi încasat șpăgile se numește SC Precon SRL. Societatea are doi acționari, firma SC Magistral SRL cu 98% și persoana fizică Elena - Claudia Stoica cu 2%, despre care oamenii legii spun ca ar fi cumnata directorului din primărie.

SC Magistral SRL a fost înființată de Mădălin Dumitru, în mai 2000. El a fost acționar unic al acestei firme pâna în toamna anului 2008, când Sorin Oprescu l-a numit director în Primăria Capitalei. Dupa preluarea scaunului de șef la primărie, Mădălin Dumitru i-a cedat acțiunile lui Emil Culcică.

Dumitru Mădălin Ionică a asigurat clienţi societăţilor controlate, aspect ce se reflectă în creşterea semnificativă a cifrei de afaceri a societăţilor din grup, după numirea sa în funcţia de director general în cadrul Primăriei municipiului Bucureşti", se arată în referatul DNA.

Referitor la firmele şi contractele despre care DNA are indicii că au fost atribuite în mod suspect şi că, ulterior, reprezentanţii societăţilor ar fi cotizat la firma controlată de Mădălin Dumitru, procurorii dau mai multe exemple.

O astfel de firmă este SC Tehnologica Radion SRL, care a primit contractul privind lucrările de străpungere a străzilor Buzeşti - Berzei - Uranus. Alte exemple sunt SC Elektra Invest SRL, care a primit contractul privind reabilitarea infrastructurii de bază în centrul istoric al Bucureştiului, SC Urban Proiect Grup SRL, care a semnat contractul privind modernizarea Şoselei Tunari, SC Real Deco SRL - contractul privind Reabilitarea infrastructurii educaţionale în Bucureşti şi SC Luxten Lighting Company SRL - contractul privind concesiunea serviciului public de iluminat în Capitală.

Potrivit Ministerului Finanţelor Publice, SC Precon SRL avea o cifră de afaceri în scădere în momentul numirii lui Mădălin Dumitru la conducerea Primăriei Capitalei.

În următorii ani însă, a cunoscut creșteri de 33% - în 2010 și de 40% - în 2011. Per total, în perioada anchetată de DNA, 2010 - 2014, surplusul la cifra de afaceri din 2009 este de peste 3 milioane de euro.

Procurorii DNA susțin că firma Precon a fost cea care a achitat ratele maşinii deţinute de Mădălin Dumitru. În plus, acelaşi director al Primăriei Municipiului Bucureşti ar fi sosit de mai multe ori la sediul societăţii, de unde a ridicat sume de bani.

Despre acuzațiile procurorilor DNA, reprezentanții firmei Precon spun că nu cunosc detalii.

Director: Eu nu am fost aici când au fost procurorii. Nu eram în Bucureşti. S-a discutat cu administratorul.

Reporter: Dar sunteţi directorul comercial, ştiţi cel mai bine ce s-a întâmplat.

Director: Administratorul a discutat.

Reporter: L-aţi văzut pe director pe aici?

Administrator: Nu l-am văzut.

Reporter: Dar se ştia de el?

Director: Cu administratorul firmei discutaţi, este aici.

Director: Nu are nimic de declarat. Este o anchetă în curs şi nu are nimic de declarat.

Reporter: Mai am o întrebare.

Director: Vă rog frumos, eu nu am fost aici.

Mădălin Dumitru a fost reţinut joia trecută de procurorii DNA pentru fals în declaraţii, abuz în serviciu şi 3 infracţiuni de trafic de influenţă. În prezent, el este cercetat în stare de libertate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri