Sari la conținut

Candidatul PSD, judecător la CCR. Simona Maya Teodoroiu a primit votul Senatului

 

 Simona Maya Teodoroiu / FOTO: MediafaxFoto

ACTUALIZARE 17.37. După votul din Senat, Simona Maya Teodoroiu a declarat că speră să nu dezamagească. „Întreaga mea calificare profesională, experiența, expertiza pe care o am vor fi puse în slujba acestui mandat”, a spus Simona Maya Teodoroiu.  


Curtea Constituţională era în formulă incompletă, în urma demisiei judecătorului Toni Greblă.

Gestul său a venit după ce DNA a cerut aviz pentru arestare în dosarul de corupţie în care este acuzat.

„Am făcut acest lucru pentru că sunt un om responsabil, înțeleg ce dificultăți ar interveni în perioada următoare. Acuzațiile aduse în spațiul public înainte de a-mi fi aduse la cunoștință mi-au adus prejudicii”, a spus Toni Greblă.

Nu am devalizat banul public, nu sunt acuzat de prejudicii... la mine sunt activitățile pe care le cunoașteți. Nu am nicio contribuție, nicio intervenție în favoarea cuiva. Ancheta probabil se va desfășura în continuare și veți vedea că sunt nevinovat. Pentru a nu pune activitatea Curții în dificultate și mai mare, am luat decizia să fac acest pas. Este decizia mea, pe care mi-o asum, nu mi-a cerut-o nimeni”, a declarat Toni Greblă în plenul CCR.

Simona Maya Teodoroiu este secretar de stat în Ministerul Justiţiei din mai 2012, cu excepţia perioadei ianuarie - aprilie 2013, când a ocupat poziţia de secretar de stat la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine (DPIIS) din cadrul Guvernului, informează Mediafax.

În Ministerul Justiţiei, Teodoroiu se ocupă, între altele, de coordonarea activităţii de monitorizare şi raportare, în contextul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, coordonarea pregătirii contribuţiei României în domeniul justiţiei, pentru reuniunile miniştrilor în cadrul Consiliilor "Justiţie şi Afaceri Interne", coordonarea implementării Strategiei Naţionale Anticorupţie (SNA), coordonarea activităţii de elaborare a proiectelor de acte normative având ca obiect ratificarea, aprobarea sau aderarea României la tratatele internaţionale.

Începând din februarie 2013, Simona Maya Teodoroiu este conferenţiar universitar în drept civil, dreptul mediului, la Facultatea de Administraţie Publică din cadrul SNSPA, iar din 2012 este conferenţiar universitar la Facultatea de Drept de la Universitatea "Titu Maiorescu" din Bucureşti.

Simona Maya Teodoroiu a fost, între 2001 şi 2004, director al Direcţiei Afaceri Europene şi Programe şi secretar de stat în Ministerul Justiţiei, coordonator al activităţilor legate de implementarea programelor Phare pentru sistemul judiciar român, precum şi al altor programe bilaterale. Ea a fost şi membru al Grupului interministerial pentru redactarea Tratatului de Aderare a României la UE, precum şi participant la rundele de convorbiri privind Protocolul de Aderare a României la NATO şi la elaborarea documentaţiei necesare în acest sens.

Anterior acestei perioade, respectiv între 1998 şi 2001, Simona Maya Teodoroiu a fost expert guvernamental în cadrul Departamentului pentru Integrare Europeană din cadrul Guvernului. Teodoroiu a făcut parte şi din prima echipă română de pregătire şi derulare a negocierilor de aderare la UE.

Simona Maya Teodoroiu a fost, din 2002 până în 2009, membru al Delegaţiei României la Curtea Permanentă de Arbitraj, la Haga, iar în 1996 a ocupat poziţia de raportor naţional pentru protecţia juridică a mediului, în cadrul reţelei "Droit de l’Environnement" a AUPELF - UREF (în prezent, AUF), în Dakar, Senegal.

Potrivit declaraţiei de avere completate de Maya Teodoroiu în decembrie 2014, prezentă pe site-ul CSM, secretarul de stat deţine un teren agricol de 2,5 hectare în comuna doljeană Podari şi un teren intravilan în Craiova. De asemenea, Teodoroiu are două apartamente în Bucureşti, cumpărate în 1999 şi, respectiv, 2004, prin valorificarea unei moşteniri.

Simona Maya Teodoroiu deţine, conform declaraţiei de avere, 12 conturi şi depozite bancare, ce însumează 188.367 de lei, 89.234 euro şi 7.658 de dolari.