Cap al Mafiei italiene, prins la Oradea

Data actualizării: Data publicării:
Bigione-Vito mafiot

Unul dintre cei mai periculoși capi ai Mafiei italiene a fost prins astăzi, la Oradea. Este vorba despre Vito Bigione, aflat pe lista celor mai periculoși fugari din Peninsulă. El a fost capturat în cadrul unei operațiuni comune a departamentelor speciale din polițiile română și italiană.

Vito Bigione a fost dat în urmărire după 28 iunie, când a fugit pentru a nu executa o sentinţă de 15 ani pronunţată de Curtea Supremă din Italia sub acuzaţia de trafic internațional de droguri.

Presa italiană susţine că bărbatul de 66 de ani a fost unul dintre primii brokeri care au pus în legătură grupările mafiote italiene şi cartelurile sud-americane care gestionau traficul internaţional de cocaină.

În această dimineaţă, în baza unui Mandat European de Arestare și a unui ordin european de anchetă, Bigione a fost reţinut în Oradea.

Pentru depistarea lui, polițiștii bihoreni au beneficiat de informaţii obținute prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din IGP şi de suportul Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

Mafiotul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, iar judecătorii Curţii de Apel vor decide ce se va întâmpla mai departe cu el.

Deocamdată, Vito Bigione se află în arestul Poliţiei Bihor.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri