Sari la conținut

Cărăuși de droguri, testați cu morcovi și măsline înainte de a înghiți stupefiantele

Sute de capsule de hasiş au fost aduse în România de reţeaua de traficanţi printr-o reţetă pe cât de complexă, pe atât de inventivă.

Cărăuşii erau selectaţi din zone sărace din nordul Moldovei. De obicei, tineri cărora li se promiteau sume importante de bani în cazul în care intrau în afacerea ilegală.

Cartierul general al reţelei era stabilit în Botoşani. Aici, viitorilor cărăuşi li se făceau paşapoarte. Cei racolaţi erau duşi în Spania. Aici, în câteva apartamente închiriate, erau testaţi şi învăţaţi cum să transporte drogurile fără a fi depistaţi.

Testul suprem era cel în care suspecții erau invățați să înghită cât mai multe capsule cu droguri. Erau folosite kilograme de morcovi și măsline.

După ce erau antrenaţi, recruţii erau îmbarcaţi din porturile Tarifa şi Algeciras din Spania şi trimişi spre Maroc. De aici, luau drogurile şi se întorceau pe aceeaşi rută în Spania. Apoi, cu avionul în România.

Suspecţii reuşeau să treacă de filtrele poliţiştilor înghiţind capsulele de haşiş. O folie de plastic avea menirea să ţină compacte drogurile care apoi erau eliminate.

După ce erau recuperate, drogurile erau cântărite, porționate, iar apoi repartizate către mai multe campusuri universitare.

Aşa ar fi reuşit traficanţii timp de doi ani să vândă droguri de câteva sute de mii de euro. Planurile lor au fost stricate de procurorii DIICOT, care i-au interceptat şi, în cele din urmă, reţinut pe suspecţi. Acum, aceștia din urmă riscă să stea după gratii pentru trafic de droguri.