Care va fi soarta Secției Speciale după ce GRECO a recomandat desființarea. Răspunsul ministrului Justiției

Data publicării:
ANA_BIRCHALL_170131_MAE_DARA_MURPHY_02_INQUAM_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Întrebată dacă este de acord că Secția Specială ar trebui desființată, așa cum recomandă rapoartele GRECO publicate astăzi, Ana Birchall a declarat că la Ministerul Justiției se va face o analiză a rapoartelor GRECO și că „vor fi luate măsurile care se impun”. 

„Fiecare recomandare va fi analizată în parte, noi o să facem analiza în dreptul nostru, la Ministerul Justiției, vom face analiza pentru lucrurile care ne privesc pe noi și cred că fiecare instituție menționată în raportul GRECO trebuie să-și facă propria analiză și să ia măsurile care se impun”, a declarat ministrul Justiției. 

În momentul în care o să finalizăm această analiză, cu siguranță, consultând pe toți cei care au un cuvânt de spus în buna funcționare a Justiției, o să vin ca de fiecare dată în fața dumneavoastră și o să dau dovadă de aceeași transparență, a concluzionat Birchall. 

Ministerul Justiţiei a publicat, marţi, rapoartele GRECO, atât pe site-ul instituției, cât şi pe pagina GRECO. România a făcut foarte puţine progrese pentru a implementa măsurile de prevenire a corupţiei printre parlamentari, judecători şi procurori şi pentru a linişti îngrijorările ridicate de controversata reformă judiciară. E concluzia GRECO în cele două rapoarte publicate azi. Mai mult decât atât, GRECO cere desființarea Sectiei Speciale pentru magistrați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri