Carmen Dan, audiată la Parchetul General. Prima reacție după declarațiile lui Tudose

Data actualizării: Data publicării:
Carmen Dan Parchetul General_Inquam Photos George Calin (2)
Foto: InquamPhotos/George Călin

Ministrul de Interne Carmen Dan a fost audiată joi la Parchetul General în dosarul în care a acuzat că a găsit un microfon în priza locuinței.

Actualizare 12:25. Audierea ministrului de Interne s-a încheiat.

Am răspuns întrebărilor puse de procurori, am clarificat aspectele care trebuiau clarificate. În ceea ce privește declarațiile primului ministru voi da lămuriri cât de curând”, a declarat Carmen Dan, după audiere.


Carmen Dan nu a vorbit cu presa. Jurnaliștii au întrebat-o dacă își va da demisia, în urma scandalului din Poliție cu polițistul-pedofil, și în urma căruia a cerut demiterea șefului Poliției Române, solicitare care s-a lovit de refuzul premierului Mihai Tudose.

La finalul lunii noiembrie 2017, Carmen Dan a anunţat că a găsit în apartamentul închiriat în care locuieşte un dispozitiv de înregistrare şi a făcut plângere pentru violare de domiciliu. 

„Am găsit un dispozitiv de înregistrare într-una dintre camerele apartamentului în care locuiesc. Dispozitivul l-am găsit într-o priză de telefon, nu era la vedere. Era conectat la o sursă de alimentare şi avea şi o baterie”, a spus atunci ministrul de Interne.

Carmen Dan a precizat că nu locuieşte într-un imobil al RA-APPS, apartamentul fiind închiriat.

Cât costă microfonul descoperit în casa lui Carmen Dan. Primele detalii din anchetă

Din primele date ale anchetei, microfonul descoperit în casa ministrului de Interne a fost montat de o persoană privată, şi nu în baza unui mandat de siguranţă naţională. Dispozitivul ar avea anul de fabricaţie 2009 şi ar costa în jur de 300 de euro.

În urma verificărilor, anchetatorii au ridicat inclusiv butucul de la uşa apartamentului din Bucureşti în care ministrul Carmen Dan locuieşte cu chirie. 

Purtătorul de cuvânt al SRI Ovidiu Marincea a afirmat atunci că dispozitivul este unul ieftin: „Din primele informaţii pe care le avem noi în acest moment, este vorba de un dispozitiv destul de comun, un dispozitiv care nu este utilizat de către serviciile de informaţii în general, nici interne şi nici externe. Este foarte posibil să fie vorba despre o entitate privată.”

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri