Sari la conținut
News Alert

Carmen Dan, despre fuga lui Ghiță: Kovesi știe foarte bine despre acel dosar

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, luni seară, la o emisiune TV, că nu înțelege de ce procurorul general al României face referire la Poliție atunci când se vorbește despre fuga lui Sebastian Ghiță, punctând că procurorul de caz are informații despre dosar.

carmen dan_gov

"Doamna Kovesi știe foarte bine ce trebuie să știe despre acel dosar și nu știu de ce tot direcționează către Poliție. Polițiștii nu fac verificări în dosar fără să știe procurorul. Poliția nu acționează independent în acest dosar. Procurorul este cel care dispune măsurile", a subliniat Carmen Dan, citată de Agerpres.

Întrebată despre afirmațiile făcute de Kovesi în ceea ce privește fuga lui Ghiță, Carmen Dan a spus că ar trebui întrebat procurorul general al DNA despre aceste declarații.

"Cred că ar trebui s-o întrebăm pe doamna procuror-șef de ce face aceste afirmații. Eu vă spun că în calitate de ministru nu am acces la dosarul penal care este instrumentat de procuror. Dânsa, însă, cred că poate obține toate informațiile pe care, potrivit competențelor, le poate pune la dispoziție procurorul de caz. El este cel care dispune măsuri pentru polițiștii care lucrează în dosar și asta știe doamna procuror șef foarte bine", a adăugat Carmen Dan.

Ea a explicat că ar fi o imixtiune și un abuz din partea ministrului de interne să solicite informații dintr-un dosar nefinalizat.

Pe 5 ianuarie, un complet de la instanța supremă a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiță, după ce acesta a dispărut și nu s-a mai prezentat la IPJ Prahova, încălcând astfel termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foști șefi din Poliție și Parchete.