Sari la conținut

Carmen Dan: Nu pot demisiona de câte ori cineva greşeşte

Ministrul de Interne reacţionează după dispariţia milionarului evreu, înainte de a fi condamnat definitiv la închisoare. Şefii poliţiştilor care nu îşi fac treaba trebuie să îşi asume responsabilitatea şi să suporte consecinţele, spune Carmen Dan. Avraham Morgenstern a dispărut în mai, după condamnarea în primă instanţă pentru evaziune fiscală. Fuga lui a dus la o anchetă la secţia 6 de poliţie Bucureşti, unde agenţii nu au anunţat la timp că omul de afaceri nu s-a prezentat la secţie, aşa cum îi impunea controlul judiciar sub care se afla.

După ce poliţiştii de la Secţia 6 i-au pierdut urma omului de afaceri Avraham Morgenstern, aflat sub control judiciar, liberalul Ovidiu Raeţchi i-a cerut ministrului de interne să demisioneze.

Ovidiu Raeţchi, deputat PNL: „Nu e vorba de un simplu poliţist care nu şi-a făcut datoria, e vorba de sistem în ansamblu care funcţionează prost. O demisie a doamnei Carmen Dan ar însemna că sistemul în ansamblu admite că ne confruntăm cu o problemă de o gravitate foarte mare şi că reacţionăm ca atare.”

Replica ministrului de Interne a venit pe pagina sa de Facebook.

Carmen Dan susţine nu-şi poate da demisia ori de câte ori cineva din subordinea sa nu îşi face treaba. Mai spune că şefii direcţi ai celor care nu-şi îndeplinesc atribuţiile de serviciu trebuie să iasă personal cu explicaţii în faţa publicului, să îşi asume erorile sau abaterile şi să suporte consecinţele.

Răspunsul ministrului de Interne nu l-a mulţumit pe deputatul liberal.

Ovidiu Raeţchi, deputat PNL: „Dacă ne vom uita în Occident la momente în care sistemul în ansamblu e disfuncţional vom vedea că asta fac miniştrii, îşi dau demisia pentru că sistemul patronat de ei nu funcţionează şi sistemul are nevoie de un şoc pentru a se schimba.”

În urma dispariţiei lui Avraham Morgenstern, Ministerul Afacerilor Interne a început o cercetarea prealabilă a conducerii Secției 6. Asta pentru că poliţiştii de aici nu au notificat la timp dispariţia omului de afaceri aflat sub control judiciar.