Carmen Dan: Nu pot demisiona de câte ori cineva greşeşte

Data actualizării: Data publicării:
carmen dan govro

Ministrul de Interne reacţionează după dispariţia milionarului evreu, înainte de a fi condamnat definitiv la închisoare. Şefii poliţiştilor care nu îşi fac treaba trebuie să îşi asume responsabilitatea şi să suporte consecinţele, spune Carmen Dan. Avraham Morgenstern a dispărut în mai, după condamnarea în primă instanţă pentru evaziune fiscală. Fuga lui a dus la o anchetă la secţia 6 de poliţie Bucureşti, unde agenţii nu au anunţat la timp că omul de afaceri nu s-a prezentat la secţie, aşa cum îi impunea controlul judiciar sub care se afla.

După ce poliţiştii de la Secţia 6 i-au pierdut urma omului de afaceri Avraham Morgenstern, aflat sub control judiciar, liberalul Ovidiu Raeţchi i-a cerut ministrului de interne să demisioneze.

Ovidiu Raeţchi, deputat PNL: „Nu e vorba de un simplu poliţist care nu şi-a făcut datoria, e vorba de sistem în ansamblu care funcţionează prost. O demisie a doamnei Carmen Dan ar însemna că sistemul în ansamblu admite că ne confruntăm cu o problemă de o gravitate foarte mare şi că reacţionăm ca atare.”

Replica ministrului de Interne a venit pe pagina sa de Facebook.

Carmen Dan susţine nu-şi poate da demisia ori de câte ori cineva din subordinea sa nu îşi face treaba. Mai spune că şefii direcţi ai celor care nu-şi îndeplinesc atribuţiile de serviciu trebuie să iasă personal cu explicaţii în faţa publicului, să îşi asume erorile sau abaterile şi să suporte consecinţele.

Răspunsul ministrului de Interne nu l-a mulţumit pe deputatul liberal.

Ovidiu Raeţchi, deputat PNL: „Dacă ne vom uita în Occident la momente în care sistemul în ansamblu e disfuncţional vom vedea că asta fac miniştrii, îşi dau demisia pentru că sistemul patronat de ei nu funcţionează şi sistemul are nevoie de un şoc pentru a se schimba.”

În urma dispariţiei lui Avraham Morgenstern, Ministerul Afacerilor Interne a început o cercetarea prealabilă a conducerii Secției 6. Asta pentru că poliţiştii de aici nu au notificat la timp dispariţia omului de afaceri aflat sub control judiciar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri