CASE PENTRU GENERALI. Doi foști consilieri prezidențiali, puși sub învinuire de DNA

Data publicării:
sergiu medar - 1917887-Mediafax Foto-Andrei Pungovschi

În acelaşi dosar este urmărit penal şi fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, dar și fostul șef al Statului Major în perioada 2000-2001, Mircea Chelaru, așteptat și el la DNA.

Acești generali cu renume în armata română sunt acuzați că ar fi achiziționat ilegal locuințe de serviciu de la Ministerul Apărării Naționale. Procurorii DNA susțin că ei nu ar fi întrunit toate condițiile necesare pentru a cumpăra - la prețuri preferențiale - aceste apartamente. În cazul lui Corneliu Dobrițoiu, apartamentul a fost revândut la un preț mult mai mare.

În total, în acest dosar sunt implicați zece generali din armata română, dar prin birourile procurorilor DNA vor trece mult mai mulți angajați ai Ministerului Apărării.

„Probabil că se caută acum explicații. Am achiziționat apartamentul în 2007, când am fost atenționat să-l achiziționez. Erau condițiile ca în momentul în care achiziționez apartamentul să am un contract valabil, ceea ce am considerat că am, și să nu am o proprietate în acel moment. Nu aveam nicio proprietate. Am dat în jur de 110.000 de RON. Sunt beneficiarul locuinței.

Mă surprinde altceva, Ministerul Apărării Naționale îți oferă contractual o casă și dacă ar fi constatat prin procedurile interne niște vicii de procedură trebuia să se producă corecția, dacă într-adevăr acestea există.

Acuzațiile sunt primirea unei locuințe în condițiile în care procedura de încheiere a contractului nu a respectat reglementările de la acea vreme. Nu eu am încheiat contractul, eu sunt semnatarul unui contract pe care mi l-a încheiat proprietarul”, a spus Mircea Chelaru, general în rezervă începând din 2001.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri