CASE PENTRU GENERALI. Floarea Șerban, prima femeie general din Armată, urmărită penal

Data publicării:
floarea serban croped


Actualizare: Ca şi în cazul celorlalţi generali chemaţi la DNA în acest dosar, întrevederea Floarei Şerban cu procurorii a durat doar câteva minute, timp în care i-au fost prezentate acuzaţiile.

„În esenţă procurorii susţin că doamna general ar fi făcut o declaraţie falsă în momentul în care a făcut cererea în vederea cumpărării locuinţei de serviciu, ceea ce în opinia noastră nu este adevărat şi vom proba acest lucru”, a declarat avocatul Dan Cimpoeru.

Floarea Șerban este acuzată de participație improprie la infracțiunea de abuz în serviciu.


Floarea Șerban nu a vrut să dea declarații la intrarea în sediul Direcției Naționale Anticorupție, în schimb, avocatul acesteia a anunțat că va face o declarație la plecare.

Prima femeie general din Armata Română a fost citată astăzi de procurorii Anticorupție pentru a fi oficial informată că s-a început urmărirea penală pe numele său.

Ea este acuzată de complicitate la abuz în serviciu, procurorii anticorupție spun că și aceasta ar fi făcut parte din lotul de 12 generali din Armata Română care ar fi obținut în mod ilegal, în perioada 2005-2007, case de la Armată.

Procurorii susțin că Floarea Șerban ar fi obținut un apartament din fondul Armatei, l-ar fi cumpărat, deși nu îndeplinea una dintre condițiile esențiale pentru a achiziționa respectivul imobil. Ea avea deja în proprietate o garsonieră.

Foştii consilieri prezidenţiali Sergiu Medar şi Gheorghe Rotaru, generali în rezervă, au fost puşi sub învinuire de procurorii anticorupţie, în dosarul „Case pentru generali”. Acest lucru le-a fost adus deja la cunoștință foștilor consilieri. Cei doi sunt acuzaţi că au beneficiat de locuinţe de serviciu de la armată, deşi nu aveau acest drept.

În acelaşi dosar este urmărit penal şi fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, dar și fostul șef al Statului Major în perioada 2000-2001, Mircea Chelaru, așteptat și el la DNA.

Acești generali cu renume în armata română sunt acuzați că ar fi achiziționat ilegal locuințe de serviciu de la Ministerul Apărării Naționale. Procurorii DNA susțin că ei nu ar fi întrunit toate condițiile necesare pentru a cumpăra - la prețuri preferențiale - aceste apartamente. În cazul lui Corneliu Dobrițoiu, apartamentul a fost revândut la un preț mult mai mare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri