Cătălin Botezatu a fost audiat ca martor în dosarul furtului de tablouri de la Muzeul Kunsthal

Data publicării:
5512821-Mediafax Foto-Octav Ganea

Cătălin Botezatu a declarat în faţa instanţei că nu i s-a propus niciodată să cumpere vreuna dintre pânzele semnate de pictori celebri.

Cătălin Botezatu a fost audiat pentru prima oară în dosar. El le-a spus judecătorilor că nu a ştiut nimic despre implicarea asistentului său, Petre Condrat, în acest caz. Botezatu susţine că a aflat că asistentul său are o legătură cu furtul abia când a fost chemat de procurori pentru declaraţii.

Alături de Cătălin Botezatu a fost audiat şi Constantin Dinescu, un comerciant de obiecte de artă din Bucureşti, care a primit propunerea de a cumpăra tablourile.

Comerciantul le-a spus judecătorilor că nu a discutat cu presupuşii hoţi preţul tablourilor. Au vorbit doar despre suspiciunile sale legate de autenticitatea a două dintre pânze, semnate de Paul Gauguin şi Henri Matisse.

În schimb, mătuşa unuia dintre suspecţi, martor în dosar, şi-a retras declaraţiile date la Parchet. Femeia susţine că a fost fortaţă de anchetatori să scrie altceva decât ştia.

Avocaţii au cerut astăzi ca măsura arestului preventiv să fie schimbată în arest la domiciliu în cazul a doi dintre presupuşii hoţi ai tablourilor. Principalii artizani ai jafului, doi tineri din judeţul Constanţa, au fost deja condamnaţi la şase ani de închisoare. Tablourile, în valoare de peste 100 de milioane de euro, furate anul trecut din muzeul olandez, nu au fost găsite încă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri