Cătălin Predoiu își menține propunerea Alinei Albu la șefia DIICOT, în ciuda avizului negativ al CSM

Data actualizării: Data publicării:
Sigla DIICOT fotografiată pe 10 august 2016
DIICOT. Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat joi că își păstrează propunerea ca Alina Albu să candideze la șefia DIICOT, în ciuda avizului negativ primit de la CSM. Predoiu va organiza un nou interviu cu Alina Albu la sediul Ministerului Justiţiei, „ţinând cont de cariera profesională impecabilă şi calităţile demonstrate”.

Concomitent, Predoiu a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerile sale privind numirea lui Alex-Florin Florenţa în funcţia de procuror general şi a lui Marius Ionuţ Voineag în funcţia de procuror şef al DNA, după ce aceştia au primit aviz favorabil din partea CSM, precizează Agerpres.

„În conformitate cu prevederile legale, ministrul Justiţiei va proceda în perioada imediat următoare la un nou interviu cu procuror Alina Albu, condiţie cerută de lege faţă de avizul negativ primit din partea Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii”, se arată într-un comunicat al ministerului Justiției.

Ministrul Justiţiei va desfăşura un nou interviu „ţinând cont de cariera profesională impecabilă şi calităţile demonstrate de Alina Albu”, atât pe baza dosarului profesional depus la Ministerul Justiţiei, cât şi în cadrul interviurilor susţinute în cursul procedurii. De asemenea, ministrul Justiţiei va efectua verificarea suplimentară a aspectele semnalate prin avizul Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. 

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri