Cătălin Predoiu: Permisia lui Dragnea a fost acordată regulamentar. Vor începe controale la toate permisiile de la Rahova

Data actualizării: Data publicării:
dragnea

Ministrul Justiției a anunțat, joi, că nota de informare a ANP referitoare la permisia de o zi pentru Liviu Dragnea arată că aceasta a fost acordată regulamentar. Cătălin Predoiu a declarat însă că a dispus un control suplimentar la Rahova și la nivelul ANP, vizând toate permisiile date deținuților, informează MEDIAFAX.

„Nota de informare elaborată de conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor privind acordarea unei permisii cetățeanului Liviu Dragnea, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate la Penitenciarul Rahova, conchide că această permisie a fost acordată regulamentar”, a anunțat Cătălin Predoiu.

Ministrul Justiției a precizat însă că, pentru a elimina orice suspiciune cu privire la corectitudinea acestei proceduri, a decis efectuarea unui control suplimentar la Penitenciarul Rahova și la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor, obiectivele fiind legalitatea acordării permisiei lui Liviu Dragnea, dar și un control sistematic de acordare a acestor permisii în tot sistemul de penitenciare.

„Acest al doilea obiectiv, care are în vedere aplicarea acestui tip de recompensă pe întreg sistemul, urmărește să lămurească dacă legea se aplică la fel pentru toți deținuții și dacă recompensele se aplică în condiții depline de integritate în sistem”, a conchis Predoiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri