Cătălin Voicu încearcă să iasă din arest

Data publicării:
catalin voicu

Este de aşteptat ca şîaceastă situaţie să nu fie luată îcosiderare activitatea literară a lui talin Voicu. El a scris în 3 ani de detenţie 6 lucrări. La termenul anterior a încercat să-i convingă pe judecătorii de la Tribunalul Dâmboviţa că aceste lucrări sunt făcute sub coordonarea unui procuror general şi spune că ar trebui eliberat cu 6 luni mai devreme.

Alte argumente ar fi că a fost un deţinut model, a participat la activităţile din interiorul penitenciaruluişmama lui este bolnavă. Atunci judecătorii au spus că vor mai multe înscrisuri pentru certificarea calităţii ştiinţifice a acestor lucrări. Acum sunt aşteptate acele certificate. Lucrurile s-au schimbat însă după ordonanţa dată de guvern, în urmă cu mai mult de o săptămânăGuvernul a decis atunci, la cererea ministrului Justiției, să suspende până la 1 septembrie anul acesta aplicarea prevederii legale referitoare la reducerea pedepselor pentru deținuții care publică lucrări științifice

În perioada 2007-2010, la comisiile specializate ajungea o lucrare pe an, în 2014 au ajuns 90 de lucrări, anul trecut au ajuns 340 de lucrari ale deţinutilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri