Cazul Lucan | Emil Boc și Florian Bodog nu au ajuns la DIICOT. Audierile vor fi reprogramate

Data actualizării: Data publicării:
emil boc fb

Fostul premier al României, Emil Boc, și ministrul Sănătății, Florian Bodog, vor fi audiați săptămâna viitoare la DIICOT în dosarul în care chirurgului Mihai Lucan este acuzat de delapidarea Institutului Renal de la Cluj-Napoca. Cei doi ai fost chemați astăzi pentru explicaţii, dar citațiile au ajuns prea târziu.

 

ACTUALIZARE 13.14. Emil Boc și Florian Bodog vor fi audiați săptămâna viitoare, cel mai probabil. Ei erau așteptați în această dimineață, dar citațiile nu au ajuns la timp. Cei doi i-au contactat pe procurori, astfel că audierile vor fi reprogramate.

Procurorul de caz a decis să-l citeze pentru această dimineață pe primarul din Cluj, pentru lămuriri în cazul declarațiilor făcute de denunțătorul în cazul Lucan, un medic clujean devenit parlamentar.

Mihai Lucan este bănuit de delapidare și de constituirea unui grup infracțional organizat.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, care a lucrat la Institutul Renal de la Cluj-Napoca în timp ce acesta era condus de celebrul chirurg, a spus că medicul Lucan a fost ajutat de Emil Boc, care a fost operat la rândul său de medicul clujan şi pe care l-a avut consilier personal pe probleme de sănătate.

„El nu putea să facă busniss-ul numit Lukmed fără Emil Boc. O să vedeți în succesiunea de hotărâri de consiliu local cum se facilitează din ce în ce mai mult acest business numit de pacientți LucFurt. Domnul Boc a fost operat de profesorul Lucan și la clinica de stat, și la clinica privată. Domnul Boc l-a numit consilier personal, mă întreb și vă întrebați probabil toți, văzând ce personaj malefic este Lucan. Ma întreb ce anume l-a învățat domnul Lucan în calitate de consilier pe probleme de sănătate pe domnul Boc”, a spus Ungureanu.

Fostul premier neagă însă acuzațiile. Primarul Clujului a răspuns jurnaliștilor Digi24 printr-un SMS și spune că contractul de cesiune pentru ridicarea clinicii private a medicului Lucan a fost aprobat înainte ca el să ocupe funcția de primar.

De asemenea, Emil Boc spune că nu a beneficiat de niciun fel de tratament preferențial din partea medicului Lucan și că a avut scurte intervenții medicale care nu au necesitat internare, atât la clinica de stat, cât și la clinica privată. În condițiile în care respectivele proceduri medicale se puteau efectua în Cluj Napoca, a considerat firesc să nu plece în strainătate, mai spune Emil Boc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri