Cazul Rarinca. Amânare după primul termen de judecată

Data publicării:
mariana rarinca - captura mai buna-1

Curtea de Apel Bucureşti a decis amânarea pentru data de 10 septembrie a rejudecării apelului în cazul Marianei Rarinca, din cauză că aceasta nu a avut un avocat ales.

Decizia a fost luată chiar dacă Livia Stanciu şi reprezentantul DNA s-au opus amânării pentru acest motiv. Aceştia au susţinut că Baroul Bucureşti a desemnat un avocat din oficiu pentru a o reprezenta în faţa instanţei pe Mariana Rarinca.

Apărătorul Marianei Rarinca a susţinut că nu a avut suficient timp pentru a studia dosarul şi pentru a face o apărare efectivă, motiv pentru care instanţa de judecată a considerat că este un refuz nejustificat de asigurare a apărării din oficiu. Prin urmare, instanţa a decis amendarea respectivului apărător cu 5.000 de lei, amenda cea mai mare prevăzută de lege în astfel de situaţii.

Instanţa a mai decis ca, pentru desfăşurarea cu celeritate a acestui proces, să citeze la termenul din 10 septembrie toţi martorii, inclusiv pe Mariana Rarinca, dar şi pe şefa Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu.    

Potrivit anchetatorilor, Mariana Rarinca ar fi ameninţat-o pe Livia Stanciu că va face publice informaţii compromiţătoare despre soţul acesteia, dacă nu va primi 20.000 de euro. 

„Nu am şantajat-o pe Livia Stanciu. Eu am avut mare încredere în această persoană şi am lucrat pentru această persoană. Nu am şantajat-o”, a spus Mariana Rarinca.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri