CCR amână decizia privind demnitarii condamnați

Data actualizării: Data publicării:
ccr ciocanel mic ccr ro

Magistrații Curții Constituționale au amânat decizia privind demnitarii condamnați până la data de 21 martie. Este vorba de actul normativ care l-a împiedicat pe președintele PSD, Liviu Dragnea, să pretindă funcția de premier, din postura de lider al coaliției PSD-ALDE, câștigătoare a alegerilor din 11 decembrie.

ccr ciocanel mic ccr ro

Anunțul a fost făcut de președintele CCR, Valer Dorneanu. 

„Nu am reuşit să ajungem la o soluţie. Am simţit nevoia să aprofundăm mai bine cauza şi să analizăm cea mai bună dintre variantele care s-au discutat astăzi, care au fost mai multe. (...) Aprofundarea este pentru a da o soluţie bună, nu o soluţie greşită”, a spus Valer Dorneanu. 

Legea 90/2001 prevede că pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate.

Sesizarea privind această lege a fost făcută de Avocatul Poporului, Victor Ciorbea. În sesizarea depusă la CCR, Avocatul Poporului a argumentat că art. 2 din Legea nr. 90/2001 contravine mai multor articole din Constituție, Convenției pentru apărarea drepturilor și a libertăților fundamentale, Declarației Universale a Drepturilor Omului și Pactului internațional cu privire la drepturile civile și politice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri