Ce avere are văduva lui Dan Adamescu. Procurorii i-au pus sechestru pe bunuri

Data publicării:
Carmen Adamescu, la Parchet
Carmen Adamescu este acuzată de procurori că a comis mai multe infracţiuni economice, cu un prejudiciu de 48 de milioane de lei. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

A fost soţia unuia dintre cei mai bogaţi români, cu o avere estimată la peste un miliard de euro. La un an de la moartea lui Dan Adamescu, văduva Carmen Adamescu s-a ales cu sechestru pe avere. Pe ce a mai rămas din ea: un hotel închis în Mamaia, câteva imobile în centrul capitalei, un apartament în Poiana Braşov şi un teren în Ghimpaţi.

Carmen Adamescu este acuzată de procurori că a comis mai multe infracţiuni economice, cu un prejudiciu de 48 de milioane de lei. Judecătorii trebuie să decidă dacă ea va fi cercetată în continuare în arest la domiciliu. În 2013, soţul său era al doilea într-un Top 300 Capital.

Dan Adamescu a construit un adevărat imperiu financiar în România cu bani făcuţi în Germania, înainte de 1989. Începutul a fost Mega Vision, prima firmă românească a omului de afaceri, specializată în vânzarea de electrocasnice.

A urmat cumpărarea cotidianului România Liberă în 1992 şi construirea clădirii de birouri Modern Business Center, în 1996.

Anii '90 au fost de succes pentru afacerile familiei. În acea perioadă a fost înfiinţată compania care a construit mai multe magazine Metro şi Praktiker. Magnatul a ajuns apoi proprietarul Unirea Shopping Center, iar în 2002, al firmei Astra Asigurări. Declinul companiei a fost decis în 2015 de Autoritatea de Supraveghere Financiară, care i-a retras autorizaţia de funcţionare, iar un an mai târziu a urmat intrarea în faliment.

Familia Adamescu cumpărase între timp şi hotelul Rex din Mamaia. Era perioada în care averea creştea, cu un vârf în 2011: nu mai puţin de 1,3 miliarde de euro, potrivit estimărilor Top 300 Capital.

Hotelul Rex este în proprietatea familiei Adamescu din anul 2006, dar este închis de mai bine de 7 ani, din cauza unui incendiu care a afectat mansarda.

Nu e singurul hotel din activele familiei. Se mai adaugă participaţii la Intercontinental şi Pullman, ambele din Bucureşti. În 2016, cu un an înainte de moartea celui care îl construise, imperiul financiar al lui Dan Adamescu valora 165 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri