CE îl critică pe Toader pentru nominalizarea Adinei Florea la DNA: Ignorarea constantă a avizelor CSM, semn de dezechilibru

Data publicării:
ministrul justitiei tudorel toader face declaratii de presa
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comisia Europeană a criticat faptul că ministrul Justiției, Tudorel Toader, a mers înainte cu propunerea Adinei Florea pentru conducerea DNA, în ciuda avizului negativ din partea Consiliului Superior al Magistraturii, relatează G4Media.ro.

180222_DECLARATII_TUDOREL_TOADER_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Tudorel Toader a propus-o pe Adina Florea pentru șefia DNA, deși CSM i-a dat aviz negativ. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ignorarea în mod constant de către ministrul Tudorel Toader a avizelor CSM este un semn de dezechilibru în sistem, potrivit unui purtător de cuvânt al CE.

„Înțelegem că procedura este în desfășurare (de nominalizare a procurorului șef DNA – n. red.), dar faptul că opinia Consiliului Superior al Magistraturii pare să fie în mod sistematic ignorată de către ministrul Justiției în ultimele proceduri de numire și revocare a unor procurori de rang înalt este un semn de dezechilibru în sistem”, a precizat Comisia Europeană.

Citiți mai mult pe G4Media.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri