Ce se întâmplă cu Udrea și Bica. Precizările lui Toader despre „condamnatele din Costa Rica”

Data actualizării: Data publicării:
udrea bica

Elena Udrea și Alina Bica mai rămân în închisoare, în Costa Rica. Informația reiese din precizările făcute vineri de ministrul justiției, Tudorel Toader.

sedinta psd tudorel toader_Inquam Photos - George Calin (1)
Foto: InquamPhotos/George Călin

„Simple precizari: Astazi, la orele 11.45, la MJ au ajuns doar dispozitivele hotararilor de suspendare a executarii pedepselor pentru condamnatele din Costa Rica. Urmeaza ca MJ sa primeasca documentatia completa. Urmeaza ca fiecare sa isi cunoasca si sa isi realizeze competentele legale, iar opinia publica sa fie corect informata!”, a scris Toader, pe Facebook.

ICCJ a suspendat executarea pedepsei în cazul Elenei Udrea, în dosarul "Gala Bute", în care a fost condamnată la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu.

De asemenea, instanţa a decis suspendarea pedepsei de 4 ani cu executare pentru fosta şefă a DIICOT Alina Bica, în urma contestaţiei formulate de avocaţii săi în legătură cu formarea completurilor de cinci judecători.

Deciziile instanţelor sunt consecinţa hotărârii CCR prin care constituirea completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă a fost declarată nelegală.

Avocatul din Costa Rica al celor două a cerut punerea lor în libertate, ca urmare a deciziilor ICCJ de a suspenda executarea pedepsei în cazul lor.

Sursa: Digi24, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri