Ce spune Dăncilă despre anunțul pe care îl va face Toader

Data actualizării: Data publicării:
dancila digi

Premierul se aşteaptă ca ministrul Justiţiei să facă o analiză obiectivă şi să ia decizia care se impune. Viorica Dăncilă spune că nu va discuta cu Tudorel Toader înainte ca acesta să facă anunţul cu privire la soarta Laurei Codruţa Kovesi în fruntea DNA.

„Nu cred că trebuie să am o discuție cu Tudorel Toader, justiția trebuie să-și facă datoria, la fel și dnul ministru. Voi vedea ce decizie și care au fost punctele de la care a plecat atunci când va ieși public.

Aștept ca ministrul să se încadreze în limitele legale, să respecte legea, să facă o analiză obiectivă și să ia deciziile care se impun”, a spus Viorica Dăncilă.

Ministrul Justiţiei va ieşi astăzi în faţa jurnaliştilor şi va prezenta un „Raport privind activitatea managerială la DNA”, după cum a anunțat luni pe contul său de Facebook. Rămâne de văzut dacă Tudorel Toader doar va citi o evaluare sau va anunţa şi o decizie referitoare la procurorul şef al DNA.

O propunere de revocare este varianta preferată de liderii PSD-ALDE, chiar dacă decizia finală în această procedură îi aparţine preşedintelui Klaus Iohannis. Iar acesta a declarat recent că nu vede motive pentru schimbarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi.

Însă, ministrul Justiţiei ar putea să amâne din nou decizia, aşa cum a mai făcut-o de nenumărate ori până acum. Un termen anunţat ferm şi depăşit a fost finalul anului trecut. Acum, ministrul a fost oarecum forţat să adopte o poziţie, după ce acuzaţiile lansate de Vlad şi Andreea Cosma la adresa procurorilor DNA Ploieşti au provocat un scandal în care a fost pusă din nou în discuţie poziţia Laurei Codruţa Kovesi.

Anunțul ministrului va fi difuzat la ora 18:00, în direct la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri