Ce spune ministrul Justiției despre arhiva SIPA

Data actualizării: Data publicării:
tudorel toader

Ministrul Justiției vrea să afle cine poate desecretiza arhivele SIPA. A avut astăzi o întâlnire cu șeful ANP pentru a discuta subiectul care a revenit în prim-plan în ultimele două zile.

„Personal, şi eu vreau să lămurim subictul acesta. Arhiva se găseşte la ANP. Acum am avut o întrevedere cu directorul ANP ca să mă interesez de condiţiile în care se află. Am vorbit şi cu cei care au administrat arhiva. Mă voi documenta serios cu privire la isotricul arhivei”, a spus ministrul Justiției, Tudorel Toader.

„Trebuie să vedem nivelul de secretizare. Pentru că în funcție de nivelul de secretizare vedem și cui îi revine competența desecretizării: dacă e la nivel de minister, dacă e la nivel de Guvern, dacă o fi la nivel de CSAT, deși sper să nu fie informații chiar atât de importante pentru siguranța statului în arhiva de la ANP”, a adăugat el.

Despre plângerea depusă de judecătorul Cristi Danileț, Tudorel Toader a spus: „Am auzit și eu că a făcut o plângere, dar chiar nu am citit conținutul și nu pot face referire, că nu știu ce e în arhivă”.

Judecătorul Cristi Danileţ a anunţat astăzi, pe contul său de Facebook, că a sesizat Parchetul General în legătură cu informaţiile din articolul privind arhiva SIPA apărut în Evenimentul Zilei, sesizarea sa vizând „deţinerea sau dezvăluirea nelegală a unor informaţii din arhiva SIPA”.

„Cine ştia de aşa ceva şi a tăcut până acum este cel puţin complice. Nimeni dintre „curajoşii” ce comentează în online sau în presă nu a făcut până acum o astfel de sesizare. Mie mi-a luat fix trei minute. Iar cu legea...eu nu mă joc”, a scris Danileţ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri