Ce spune ministrul Justiției despre protestul magistraților

Data publicării:
170227_TUDOREL_TOADER_MJ_01_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a evitat să se pronunțe în cazul protestului făcut ieri de magistrați. El a adăugat că se va documenta pentru a transmite un punct de vedere „documentat”.

170227_TUDOREL_TOADER_MJ_01_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

„Am venit aseară târziu în țară și nu am văzut protestele, am citit. În calitate de cetățeni, magistrații își pot exercita toate drepturile pe care legea ni le conferă, în calitate de magistrați, au restricțiile și incompatibilitățile pe care le prevede constituția și legile speciale. Fiecare suntem obligați să respectăm obligațiile generale și cele speciale”, a spus Tudorel Toader, marți dimineață.

Ministrul Justiției a reiterat faptul că „în calitate de cetățeni, la modul organizat sau spontan, pot protesta, în calitate de magistrați trebuie să respecte legea”.

Întrebat dacă magistrații care au protestat luni au încălcat legea, Tudorel Toader a răspuns că se va documenta și va exprima „un punct de vedere mai documentat”.

Câteva sute de magistraţi au protestat, luni, în faţa instituţiilor, față de modificarea legilor justiţiei, dar şi faţă de modificarea Codurilor penale.

În Capitală, aproximativ 500 de magistraţi au protestat în tăcere, luni seară, pe treptele Curţii de Apel Bucureşti, proteste similare ale magistraţilor având loc şi la Constanţa, Cluj-Napoca, Iași Brăila, Slatina sau Braşov.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, a trimis, luni, o scrisoare deschisă preşedintelui Comisiei parlamentare speciale pentru legile justiţiei, Florin Iordache, în care îi cere să acorde timp Consiliului pentru a se consulta cu corpul magistraţilor. Ea precizează că faptul că magistraţii au ajuns să protesteze trebuie să dea de gândit societăţii şi Parlamentului. 
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri