Sari la conținut

Ce spune Toader despre introducerea principiului integrităţii în Constituţie

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a declarat de acord cu afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la introducerea principiului integrităţii în Constituţie, astfel încât persoanele cu probleme penale să nu mai poată ocupa funcţii publice înalte.

„Da, Constituţia trebuie modificată. Am fost judecător 10 ani, au fost numeroase decizii interpretative ale Curţii Constituţionale, decizii care au clarificat anumite prevederi. Din moment ce decizia Curţii interpretativă a clarificat parţial anumite prevederi, înseamnă că la o revizuire, acele decizii vor fi luate în considerare”, a spus Tudorel Toader după ședința CSM.

În cadrul şedinţei de prezentare a raportului pe 2017 şi alegerea unei noi conduceri a CSM, preşedintele Iohannis a spus că este obligatoriu ca principiul integrităţii să fie introdus în Constituţie pentru ca persoanele cu probleme penale să nu mai poată ocupa funcţii înalte în stat.

„Sistemul electoral a fost aşa construit, că accesul acestor persoane a fost posibil. Personal, sunt convins că dacă ne-am apuca să discutăm Constituţia, este obligatoriu să introducem principiul integrităţii chiar în Constituţie”, a spus preşedintele.

Surse: Digi24, News.ro