Ce spune Tudorel Toader despre protocoalele semnate de el

Data actualizării: Data publicării:
tudorel toader inquam george calin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat joi pe Facebook că protocoalele apărute în spaţiul public şi care au fost semnate de el au ca temă educaţia juridică în şcoli, nu înfăptuirea justiţiei.

tudorel toader inquam george calin
Foto: Inquam Photos / George Călin

A nu se confunda Protocoalele referitoare la înfăptuirea justiţiei, care trebuie să fie independentă, cu Protocoalele referitoare la educaţia juridică în şcoli!”, a scris ministrul Toader, citat de Agerpres.

Miercuri, judecătorul Cristi Danileţ a publicat mai multe documente pe blogul său, precizând că sunt protocoale semnate de Tudorel Toader.

Sunt şase protocoale semnate de domnul profesor universitar dr. Toader Tudorel şi un altul semnat de ministrul anterior pe care îl impune să fie respectat de către judecători. Toate au fost încheiate în statul de drept numit România. Eu spun că ar cam fi legale. Dar dacă mă uit la clipul de mai sus (în care Toader declara într-o conferinţă de presă că 'într-un stat de drept protocoalele au caracter nefiresc' - n.r.), nu pot spune că ar fi şi fireşti. Căci dacă la drept cât de cât mă pricep, la filosofie încă sunt începător”, a scris Danileţ.

Protocoalele prezentate de judecătorul Danileţ sunt încheiate între Ministerul Justiţiei, CSM şi Ministerul Educaţiei; între Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi CSM; între Universitatea Cuza şi Administraţia Penitenciarelor; între Ministerul Justiţiei şi Uniunea Avocaţilor; între Universitatea Cuza şi Inspectoratul Şcolar Neamţ; între Facultatea de Drept de la Cuza şi un ONG.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri