Cea mai delicată parte din dosarul Colectiv. Anchetatorii stau de vorbă cu rudele victimelor

Data publicării:
rude colectiv

„Am venit să dăm declaraţii pentru constituire de părţi civile. Pe zi ce trece e mai greu, pentru că n-o să îl mai vedem niciodată”.

Aceşti părinţi şi-au pierdut fiul şi viitoarea noră în noaptea cruntă de 30 octombrie.

„A făcut politehnica, era inginer economist şi acum ultima oară lucra ca şef de departament relaţii internaţionale. Şi el era o fire sufletistă şi ea la fel”.

Zeci de rude ale victimelor din clubul Colectiv vor să le ceară daune morale celor care vor fi găsiţi responsabili pentru tragedie.

„Azi urmează să mă întâlnesc cu un avocat să vedem cum se procedează, pentru că cineva e vinovat şi trebuie să plătească pentru chestia asta”.

Opt oameni sunt arestaţi preventiv în cazul Colectiv. Cei trei patroni ai clubului, administratorii firmei pirotehnice şi angajatul lor, dar şi doi inspectori ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care au controlat clubul şi nu au raportat problemele descoperite acolo.

Nou bilanţ după incendiul de la clubul Colectiv

O tânără de doar 18 ani s-a stins, în această dimineaţă, la spitalul Sfântul Ioan. Numărul deceselor a ajuns la 56. Alţi 80 de oameni rămân internaţi în spitalele din Bucureşti şi străinătate. Mulţi dintre ei sunt în stare critică şi gravă.

În a şaptesprezecea zi de la incendiul Colectiv, medicii de la Spitalul Sfântul Ioan au anunţat că încă o pacientă a pierdut lupta.

Ioana Geambaşu avea doar 18 ani. Luase Bac-ul cu 9.50 şi visa să devină arhitect.

Medicii spun că tânăra nu avea arsuri grave, dar că starea ei s-a agravat din cauza gazelor otrăvitoare pe care le-a inhalat în clubul morţii. Alţi 12 pacienţi internaţi în spitalele din Bucureşti sunt în stare gravă şi critică.

Raed Arafat, secretar de stat în MAI: „Acum începe valul care este direct din cauza arsurilor extrene, infecţii care sunt aproape inevitabiole după o perioadă, stări de septicemie şi care duc la decese. Mai avem unii critici cu arsuri interne, care pot încă să fie la baza decesului”.

52 de victime ale incendiului din clubul Colectiv sunt tratate încă în spitalele bucureştene. Alţi 27 de pacienţi au fost transferaţi în clinici din străinătate.

Raed Arafat, secretar de stat în MAI: „Acolo s-au transportat şi cazuri grave. E posibil să facem câte un transfer individual, în rest, situaţia este echilibrată”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri