Cei 17 angajaţi ai vămii Albița, acuzați de trafic de influență și luare de mită, rămân după gratii

Data publicării:
vama

Vameşii trebuie să rămână după gratii pentru că reprezintă un pericol social, astfel și-au motivat sentinţa dată magistraţii Curţii de Apel Iaşi. O decizie nedreaptă, spun avocaţii, care au invocat inclusiv greşeli în modul în care s-a derulat ancheta. Ei spun că Parchetul nu a avut autorizaţie de interceptare audio - video pentru primele zile de anchetă sau că inculpații ar trebui să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie.

Cei 17 vameşi vor rămane după gratii până pe 20 noiembrie, atunci când procurorii vor cere prelungirea mandatelor de arestare, iar avocaţii vor avea din nou posibilitatea să declare recurs.

Pe lângă cei 17 vameşi, în dosarul de corupţie de la Vama Albiţa mai sunt cercetaţi in stare de libertate alţi 11 angajați. Ancheta de la Albita a început încă din luna aprilie, iar vameșii au fost monitorizați de procurorii anticorupție timp de șase luni.

Procurorii spun că au probe că vameșii și polițiștii de frontieră luau între 20 de lei și 50 de euro pentru a facilita accesul în țară, sau tranzitarea către Moldova a unor cetățeni, fără să le controleze bagajele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri