Cei doi sportivi reţinuţi pentru proxenetism şi trafic de minori au fost arestaţi preventiv

Data publicării:
1503proxeneti-54936

Actualizare 21:00:Florin Boboc şi Marian Şerban, sportivii craioveni reţinuţi de procurorii DIICOT pentru proxenetism şi trafic de minori, au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, de magistraţii Judecătoriei Caiova, după o şedinţă care a durat mai bine de o oră şi jumătate.

Cel de-al treilea sportiv implicat în acest caz, Vasilică Begiu, va fi cercetat în libertate.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Dolj.

______________________

Anchetatorii spun că luptătorii se foloseau de un club sportiv pentru a racola băieţi pe care îi minţeau că îi vor ajuta în cariera sportivă. Mai multe persoane au fost chemate la DIICOT Dolj pentru a da declaraţii.

Rând pe rând, aproape 50 de bărbaţi au fost aduşi la sediul DIICOT. Toţi cu feţele acoperite, grăbiţi şi fără să scoată un cuvânt. Sunt suspectaţi că ar avea de-a face cu gruparea care trimitea copii în Germania.

Toţi cei 200 de tineri au fost racolaţi de pe o reţea de socializare şi de la concursuri. Sportivii le promiteau că după ce îi antrenează o perioadă îi trimit să lupte în Germania. Acolo însă, băieţii se întâlneau direct cu clienţii aduşi de capul grupării şi erau obligaţi să se prostitueze.

Florin Boboc este singurul dintre cei trei care a fost legitimat la CSM Craiova în urmă cu câțiva ani. Și singurul care încă mai practică luptele.

Ceilalţi doi, Şerban Marian şi Begiu Vasilică, erau antrenori la clubul sportiv pe care îl deţineau. Cel puţin în acte.

Din Berlin, bărbatul îşi alegea vicitmele în funcţie de pozele pe care le primea de la cei trei sportivi. Odată ajunşi în Germania, băieţii erau obligaţi să întreţină relaţii sexuale cu diferiţi clienţi. Obţinea de pe urma lor între 250 şi 300 de euro. O parte din bani ajugea înapoi la luptătorii de K1 din Craiova.

În total, sportivii ar fi obţinut de pe urma vicitmelor 150.000 de dolari. Ei sunt cercetaţi acum pentru trafic de minori, prostituţie şi proxenetism.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri