Cel mai bun artist portretist a venit la Oradea. Lois Gibson a ajutat FBI la prinderea a peste 1.000 de infractori

Data publicării:
femeia

Arta de a prinde un infractor cu ajutorul hârtiei, a creionului şi a unui talent inegalabil. Asta înseamnă să fi un artist criminalist. Şi asta este Lois Gibson.

„Este cea mai grea muncă pe care am făcut-o. Pentru că nu vezi faţa pe care încerci să o desenezi”, spune Lois Gibson.

Lois este un profesionist desăvârşit, care a început în adolescenţă prin a desena portretele trecătorilor. A ajuns însă criminalist în urma unei întâmplări dramatice.

Un bărbat a vrut să mă omoare pentru distracţie, când aveam 21 de ani. Am avut parte de un miracol, am condus pe o stradă pe care nu aveam ce să caut şi l-am văzut arestat pentru o altă crimă. A fost o minune de la Dumnezeu, să mă pună pe calea pe care trebuia să o urmez, aceea de a obţine dreptatea pentru alte victime"

Locuieşte în orașul american Houston, a colaborat cu FBI şi a ajutat la prinderea a numeroşi criminali, agresori şi violatori. Spune că lucrează într-o branşă restrânsă însă, prea puţin cunoscută.

Ţara noastră are numai 26 de artişti criminalişti angajaţi. Anglia nu are niciunul, Franţa nu are niciunul, Italia nu are niciunul. Pe tot continentul european este un singur om, Florin Lăzău, aici în Oradea, care este artist criminalist certificat”, adaugă Lois Gibson.

De altfel, orădeanul este cel care a reuşit să o aducă în Oradea.

În Oradea, Lois a aflat de cazul pastorului şi al fiului acestuia, ucişi la Satu Mare. Crede că dacă atacatorii ar fi fost surprinşi de o cameră de supraveghere, chiar si de la mare distanta, ar putea să le facă portretele robot.

Dacă unghiul este bun noi putem captura o poză din filmare, să mărim faţa şi putem încerca să refacem trăsăturile feţei. Dar imaginea de pe camera de supraveghere trebuie să fie bună”, spune Lois Gibson, care va rămâne o săptămână în Oradea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri