Cel mai mare grup din PE anunță că o susține pe Kovesi la șefia Parchetului European

Data actualizării: Data publicării:
kovesi 180228_BILANT_DNA_15_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Vicepreședintele Partidului Popular European (Creștin Democrat), cel mai mare grup politic din Parlamentul European, a anunțat că formațiunea politică o va vota pe Laura Codruța Kovesi la șefia Parchetului European.

kovesi 180228_BILANT_DNA_15_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Întrebat de un reporter HotNews dacă PPE o va susține pe Kovesi în funcția de procuror-șef al Parchetului European, Esteban Gonzalez Pons, vicepreședintele formațiunii, a declarat:

„Ca să răspund foarte scurt, noi o susținem clar. Credem că sfera politică trebuie să stea departe de alegerea procurorului european. Deci, doar gândindu-ne la capacitatea ei tehnică, o susținem”, a spus Pons.

Laura Codruţa Kovesi, a fost selectată pe primul loc pentru poziţia de procuror-şef al Parchetului European, instituție ce ar urma să înceapă să funcționeze din 2020.

Parlamentului European și Consiliului UE le-au fost transmise primele trei propuneri, în ordinea preferinţelor, din care legislativul urmează să-l aleagă pe şeful Parchetului European. După Laura Codruţa Kovesi sunt clasaţi un procuror din Franţa şi unul din Germania.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Vineri, Josef Moser, ministrul austriac de Justiție, prezent la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), a anunțat că și Austria va vota în favoarea Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului european.

Iar joi, Gunther Krichbaum, președintele comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag-ul german, a anunțat că o sprijină pe fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri