Cele mai importante jafuri bancare din ultimii ani

Data publicării:
banca 20transilvania 20cluj 20jefuita 20in 202009 20mfax-40367

Atacul de la sucursala Aviației a Băncii Raiffeissen de luni seară, din București, a avut loc la doar patru zile distanță de un altul, în urma căruia au fost sustrase mai multe mii de euro.

Cel mai recent jaf armat a avut loc miercurea trecută, la o bancă de pe Șoseaua Olteniței din București. Bilanțul: 4.500 de euro, într-un minut.

Atacatorii au intrat în sediul băncii mascaţi şi înarmaţi cu cuţite. Trei casiere și un client erau în bancă în momentul respectiv.

Unul dintre ei s-a apropiat de casiere şi le-a cerut banii. Le-au ameninţat că le vor înjunghia dacă vor apăsa butonul de panică. Acestea le-au dat banii aflaţi într-unul dintre sertare.

Totul a durat mai puţin de un minut. Al doilea atacator a stat tot timpul lângă uşă şi şi-a aşteptat partenerul să ia banii: 6.000 de lei, 2.000 de euro şi 1.000 de lire sterline.

După ce au luat banii, cei doi atacatori au dat bir cu fugiţii. De pe traseul lor însă poliţiştii au ridicat imagini de pe camere de supraveghere, care îi surpind pe cei doi cu capetele descoperite. În plus, după ce au plecat de aici de la banca, au mers în spatele unui bloc şi şi-au incendiat hainele. Poliţiştii cred că cei doi bărbaţi au aproximativ 25-30 de ani.

20.000 de lei, furați de la o bancă din Constanța

În cursul anului au mai avut loc câteva tentative de jaf în unități bancare.

În 21 martie 2012, o astfel de tentativă a avut loc la o bancă din Focșani. Un individ a intrat înarmat cu o rangă și cu pietre în banca. El a strigat „Jaf, Jaf!”, însă agenții de pază au reușit să-l imobilizeze și să-l ducă la poliție.

Pe 19 ianuarie, un tânăr de 30 de ani a încercat să jefuiască o sucursală a Băncii Comerciale Române din Dej. Potrivit presei locale, bărbatul a intrat în sediul băncii purtând o căciulă și ochelari de soare și a amenințat-o pe funcționara de la ghișeu cu un pistol de jucărie. După ce casiera i-a spus că nu are bani, tânărul a fugit.

Tot în acest an, în luna martie, la o bancă din Constanța, doi atacatori, care aveau fețele acoperite, au amenințat-o pe una dintre angajate și au fugit cu aproape 20.000 de lei. Atacul a avut loc la o sucursală a Intesa Sanpaolo Bank din municipiul Constanța, în jurul orei 17.00, cu numai câteva minute înainte de închidere.

Cazul Banca Transilvania, din Cluj

Unul dintre cele mai răspunătoare jafuri au avut loc însă în anul 2009, la Cluj.

În 13 februarie 2009, doi indivizi au intrat în agenția Mănăștur a Băncii Transilvania, mascați cu cagule și având asupra lor un dispozitiv cu electroșocuri, respectiv un pistol - despre care nu se știe dacă era adevarat - și au sustras în circa 60 de secunde suma de 246.650 de lei, respectiv aproximativ de 60.000 de euro. Paznicul unității a fost lovit și electrocutat.

Cei doi suspecți, Bogdan Baciu și Andrei Hosu, au fost arestați în ianuarie 2010 și eliberați în mai 2011. În 2012, Andrei Hosu, a fost condamnat de Tribunalul Cluj la 17 ani de închisoare, în timp ce celălalt inculpat, Bogdan Baciu, a fost achitat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...