Cercetați în libertate pentru fapte grave. Opt polițiști de la Poliția Rutieră București, suspectați că au mușamalizat un accident

Data publicării:
fugit din masina politiei


ACTUALIZARE 15:00  Niciun mandat de arestare pentru politiştii de la Rutieră, acuzaţi că ar fi încercat să muşamalizeze un accident rutier produs chiar de un coleg al lor, chiar șeful de la accidente cu victime. Procurorii i-au reținut o zi și o noapte, dar judecătorii nu au acceptat arestarea. Doar autorul accidentului e pus sub control judiciar.

Marius Maghiari recunoaște implicit că i-a oferit bani femeii pe care a lovit-o cu mașina ca să nu depună plângere împotriva lui:

Marius Maghiari: Am încercat în primă fază să facem împăcare amiabilă, dar victima, când ne-am întâlnit cu ea, a refuzat să mai mergem acolo, deoarece a fost insistent chemată la audieri și să declare accidentul.

Reporter: I-aţi oferit 10.000 de euro?

Marius Maghiari: Daunele sunt confidențiale. Dacă dânsa vrea să vă spună la ce daune am ajuns să ne împăcăm cu dânsa... Dânsa poate să vă dea aceste amănunte.


ACTUALIZARE 12:00 În aproximativ două ore instanța ar trebui să spună dacă cei opt polițiști ar trebui arestați pentru 30 de zile. Nu este însă o decizie definitivă, iar suspecții vor putea face recurs.


Actualizare 6:00 Polițiștilor le-au expirat ordonanțele de reținere și eu fost eliberați. Instanța a rămas în pronunțare în legătură cu cererile de arestare formulate pe numele lor.


Actualizare 23:00. Opt ofițeri sunt implicați în acest caz, potrivit cauzei aflate pe rolul Judecătoriei Sector 1. Parte din cei șase ofițeri activează la Brigada de Rutieră a Poliției Capitalei. Unul dintre ei a fost la serviciul de accidente grave, adjunct al Brigăzii Rutiere din București, Daniel Piștea (foto).

Din primele informații, se pare că un coleg al acestuia a făcut un accident în urmă cu două luni de zile. O femeie a fost lovită pe trecerea de pietoni. Pentru a mușamaliza acest accident rutier, atât Daniel Piștea, dar și colegi ai acestuia care au participat la efectuarea acestei anchete au fost reținuți, dar ulterior eliberați, după expirarea ordonanței de reținere.

Polițistul care a dat peste acea persoană i-ar fi oferit acesteia 15.000 de euro să nu facă plângere penală. Femeia a mers la spital cu mai multe răni, susținând că a căzut pe stradă, dar medicii și-au dat seama că sunt răni mai grave de atât și au sunat la 112, iar polițiștii au demarat o anchetă. Această anchetă ar fi fost mușamalizată, spun procurorii, motiv pentru care i-au adus în fața instanței cu mandat de aducere pe cei șase ofițeri și pe cei doi medici care i-ar fi acordat ajutor femeii în cauză.


Acuzații grave pe numele a opt polițiști de la Poliția Rutieră a Capitalei. Din primele informații, cel puțin trei dintre acești opt polițiști ar avea funcții de conducere.

Ei au fost aduși la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 în jurul orei 21:00 cu mandat de aducere.

Procurorii îi bănuiesc pe aceștia că ar fi mușamalizat cel puțin un accident grav de circulație care s-a produs pe raza municipiului București. Ei ar fi participat împreună la mușamalizarea unui caz, spun unele surse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri