Cercetați pentru cruzime față de animale, în urma unei campanii pe Facebook

Data publicării:
caini comunitari mfax

Cea mai gravă acuză adusă personalului adăpostului: eutanasieri făcute cu substanţe interzise, care au dus la moartea în chinuri a câinilor.

Mai mult, angajaţii sunt acuzaţi şi de rele tratamente împortiva animalelor. Ancheta de la Oradea a început după ce mai mulți iubitori de animale au văzut fotografii cu câinii mutilați.

Imaginile au fost postate pe site-urile de socializare de foştii voluntari ai SOS Dogs, fundaţia care gestiona acast serviciu înainte de a fi preluat de primărie.

În urma plângerilor înaintate, procurorii au început ancheta, care ar putea stabili un precedent în justiţia bihoreană. Este pentru prima dată când persoane riscă să fie condamnată pentru cruzime împotriva animalelor în judeţul Bihor.

Adăpostul Grivei a fost preluat de primăria Oradea în toamna lui 2012 trecut de la fundaţia SOS Dogs. A intrat în renovare şi a fost redeschis la finalul anului. De atunci, voluntarii care vizitau adăpostul au început să se plângă de tratamentul la care erau supuse animalele. Mulţi dintre ei au luat atitudine.

Zeci de plângeri au fost înaintate instanţelor din Bihor de către iubitorii de câini, după ce au apărut mai multe fotografii cu animale mutilate, care par să fi fost făcute în adăpostul Grivei, iar principalele acuze îi sunt aduse chiar medicului veterinar al adăpostului.

„A eutanasiat şi a dispus eutanasierea câinilor comunitari fie prin utilizarea unor substanţe nepermise de lege, provocând moartea în chinuri şi prin agonie a câinilor sau folosind substanţe permise de lege, dar în doze nercorespunzătoare prelungind suferinţa acestor animale”, a declarat Simina Goia - prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Ancheta îi vizează însă şi pe fostul şi actualul administrator, precum şi pe unul dintre hingherii adăpostului.

Niciunul dintre angajaţii adapostului nu a vrut să comenteze acuzaţiile. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă până la trei ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri