Inspecţia Judiciară cere suspendarea procurorului din dosarul V. Ponta - S. Ghiţă

Data actualizării: Data publicării:
sigla dna ploiesti

Inspecţia judiciară cere Consiliului Superior al Magistraturii suspendarea procurorului Mircea Negulescu, până la finalizarea anchetei care-l priveşte pe acesta. Ieri, magistratul a fost transferat de la DNA ploieşti la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina. Solicitarea va fi discutată în CSM, cel mai devreme, luni.

Acum două zile, procurorul general Augustin Lazăr a sesizat Inspecţia Judiciară în cazul procurorului Mircea Negulescu, de la DNA Ploieşti. Magistratul ar fi fost înregistrat în timp ce discuta la telefon cu soţia unui suspect. Mircea Negulescu a instrumentat dosarul în care sunt cercetaţi Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă, privind vizita lui Tony Blair în România.

Comunicatul Inspecţiei Judiciare:

La 15.02.2017 Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu ca urmare a apariției în mass media a unor înregistrări audio al căror conținut este atribuit procurorului Mircea Negulescu. Ulterior au fost înregistrate și conexate la prima lucrare sesizările, având același obiect, formulate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și de un alt petent. Apreciind că există indiciile săvârșirii unor abateri disciplinare, inspectorii judiciari desemnați în cauză au dispus, la 17 februarie 2017, începerea cercetării disciplinare pentru abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a), b) și j) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.”

Citiţi şi:

Cazul procurorului Negulescu. Ce spune șefa DNA

Procurorul Negulescu, transferat la Parchetul Câmpina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri