Procesul lui Liviu Dragnea pentru eliberarea din penitenciar a fost amânat chiar la cererea acestuia

Data actualizării: Data publicării:
Liviu Dragnea arestat de polițiști
Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Tribunalul București a amânat, miercuri, judecarea cererii prin care Liviu Dragnea vrea să fie eliberat din Penitenciarul Rahova. Instanța inferioară îi respinsese această solicitare.

UPDATE 11.30. Procesul lui Liviu Dragnea a fost amânat pentru 26 mai, fiind invocat motivul lipsei apărării.

Cererea de amânare a fost depusă de Liviu Dragnea, pe motiv că avocatul său e în imposibilitatea de a se prezenta la proces.

Până la termenul din 26 mai, instanța a cerut de la Rahova un raport actualizat privind zilele câștigate prin muncă.


Știrea inițială

În 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 a respins, ca neîntemeiată, cererea de eliberare condiţionată depusă de Liviu Dragnea, care execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În motivarea deciziei, magistratul de la Judecătoria Sectorului 5 spune că Liviu Dragnea îndeplineşte fracţia de 2/3 din pedeapsă, necesară pentru a fi eliberat condiţionat, însă instanţa nu este convinsă că el a dat dovezi temeinice de îndreptare.

Dragnea a contestat decizia, iar recursul se judecă miercuri la tribunal.

Dragnea a încercat să împiedice ca procesul să se desfăşoare la Tribunalul Bucureşti, prin depunerea unei cereri de strămutare a cauzei la alt tribunal din ţară, însă solicitarea a fost amânată marţi de Curtea de Apel Bucureşti, după ce avocata sa nu a venit în sala de judecată, având probleme de sănătate.

Liviu Dragnea este în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Fostul lider al PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în

atelierul auto al închisorii.
El a câştigat mai multe procese cu penitenciarul, instanţele recunoscând că i s-au încălcat mai multe drepturi, printre care dreptul la muncă şi la îngrijire medicală. 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri