Cine este Codruţ Olaru, noul vicepreşedinte al CSM

Data actualizării: Data publicării:
codrut olaru agerpres_8459088
Foto: Agerpres

Procurorul Codruţ Olaru a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). El a primit votul favorabil a 10 dintre membrii Consiliului, iar alți nouă au votat „împotrivă”. Mandatul noii conduceri a CSM este de un an.

codrut olaru agerpres_8459088
Foto: Agerpres

„Vă asigur că voi milita constant pentru apărarea independenţei sistemului judiciar. Nu putem, eu şi doamna preşedinte aleasă deja, să realizăm ceea ce ne-am propus fără sprijinul dumneavoastră. De aceea vă adresez rugămintea unei colaborări. Cred în ideea că succesul, atunci când va fi, va fi al Consiliului în integralitatea sa”, a spus Codruţ Olaru în prezentarea candidaturii sale.

Codruţ Olaru a fost, din mai 2013 până în 2016, adjunct al procurorului general al României, iar anterior, din 11 ianuarie 2007, a fost procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Potrivit decretului 752 din 2014 semnat de Traian Băsescu şi contrasemnat de Victor Ponta, la data de 1 decembrie 2014, colonelului în rezervă Olaru Vasile Codruţ i s-a acordat gradul de general de brigadă cu o stea.

În 17 mai 2017, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de rechemare în activitate a generalului de brigadă Codruţ Olaru, surse judiciare declarând la acel moment că Olaru ar dori să activeze ca procuror militar.

Preşedinte al CSM a fost aleasă vineri Simona Camelia Marcu. Ea a primit votul favorabil a 11 dintre membrii Consiliului, opt votând împotrivă. Mandatul ei va fi de un an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri