Cine este Ion Bîrcină, suspectat de cumpărare de influență de la Toni Greblă

Data publicării:
cine-este-finul-lui-toni-grebla-cel-de-la-care-judecatorul-ccr-ar-fi-primit-spaga

 

(Foto: ziarelive.ro)

Ion Bîrcină era unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din Gorj. El avea afaceri și în domeniul energiei, fiind condamnat la patru ani de închisoare cu executare deoarece ar fi dat șpagă la ANRE pentru ca firmele sale să fie favorizate. Decizia instanței nu este definitivă.

Legătura dintre cei doi este dată de faptul că Toni Greblă este nașul fiicei lui Ion Bîrcină la prima căsătorie.

În procesele din justiție, Ion Bîrcină a avut-o ca avocat chiar pe nașa sa, Mihaela Greblă.

Ion Bîrcină organiza petreceri cu mare fast, astfel că la cea de-a doua nuntă a fiicei sale, la care a participat și judecătorul CCR, poliția a intervenit pentru fluidizarea traficului, iar trei elicoptere care i-au adus pe nuntași au survolat zona timp de trei ore.

Judecătorul Curţii Constituţionale Toni Greblă a fost adus cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie, în această dimineață, fiind suspectat de trafic de influenţă.

Toni Greblă este suspectat că ar fi primit materiale electorale pentru campania din 2012, un autoturism BMW şi două rochii de la finul său, omul de afaceri Ion Bîrcină, pentru a interveni în sprijinul firmelor acestuia.

La ieşirea din sediul DNA, Toni Greblă a declarat: „Mi-au fost aduse la cunoștință niște activități pe care le-ar fi desfășurat cunoștințe de-ale mele sau rude”.

În același dosar, generalul de armată în rezervă Bartolomeu Constantin Săvoiu a fost adus la sediul DNA pentru a fi audiat. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri