Claudiu Pândaru: Sunt așteptate două decizii. Iar miza este uriașă pentru Liviu Dragnea

Data publicării:
claudiu pandaru

Jurnalistul Claudiu Pândaru spune că cele două decizii care ar putea fi date săptămâna viitoare au o miză uriașă pentru Liviu Dragnea. Prima, pe 15 aprilie, ar putea fi o sentință finală în dosarul angajărilor fictive. Pe de altă parte, vineri, 19 aprilie, Curtea Constituțională ar putea da o decizie în cazul sesizării depuse de Florin Iordache asupra legalității completurilor de 3 judecători, după ce a amânat deja de două ori pronunțarea. 

Aproximativ 170 de dosare ale unor politicieni și înalți oficiali condamnați pentru corupție s-ar putea rejudeca, dacă CCR admite sesizarea lui Florin Iordache. Printre beneficiari s-ar număra și liderul PSD Liviu Dragnea, care a fost condamnat în primă instanță, în dosarul angajărilor fictive, la trei ani și jumătate de închisoare.

„Avem două zone din care este așteptată o decizie. Iar miza este uriașă pentru Liviu Dragnea în primul rând. CCR amână după data la care instanța s-ar putea pronunța, însă nici instanța nu trebuie să se pronunțe pe 15 aprilie. E doar ultimul termen. Poate să se închidă procesul sau să rămână în pronunțare, iar decizia să fie anunțată după un alt moment.

Discutăm de săptămâni bune despre 170 de dosare, printre care și cel al lui Liviu Dragnea, vedem niște eforturi supraomenești făcute de adjunctul lui la Camera Deputaților, Florin Iordache, este ușor pentru oricine să înțeleagă că aici este vorba despre o miză personală.

Dosarul domnului Dragnea este cel în care două angajate fictive, așa cum spun procurorii și o instanță a decis deja, lucrau, în realitate, pentru PSD. Nu fondul acestui dosar este negat. Nimeni nu contrazice faptele. La CCR, Iordache, în calitate de vicepreședinte al Camerei Deputaților, s-a dus și s-a plâns că la Înalta Curte nu s-au făcut complete cu judecători specializați în spețe de corupție. Dar Înalta Curte spune în felul următor: 90% dintre cazurile de acolo sunt de corupție. Judecătorii primesc și un spor pentru această specializare”, a declarat jurnalistul Claudiu Pândaru, în direct la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri