Clinica SelfMed, suspectată de decontări ilegale. Sediul din Mehedinți este în locuința lui Cristian Bușoi. Reacția fostului președinte CNAS

Data publicării:
perchezitii selfmed

Actualizare 11:45: Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi a reacționat la informația potrivit căreia sediul clinicii SelfMed ar fi în locuința sa.

„Nu există nicio percheziție în nicio locuință sau spațiu care îmi aparține. Clinica SelfMed se află într-o clădire vecină”, a spus Crsitian Bușoi, prin intermediul purtătoarei de cuvânt a PNL Timiș, potrivit știripesurse.ro.

Potrivit Sursei citate, clinica SelfMed s-ar fi aflat într-un imobil al europarlamentarului, însă s-a mutat în altă clădire.


Actualizare 10:00: Un pacient de 96 de ani, consultat pentru probleme în cuplu, un altul care a mers la medic de 18 ori într-o singura lună. Acestea sunt motivele pentru care procurorii au demarat o anchetă în privinţa clinicii private SelfMed.

Anchetatorii au suspiciuni că medicii ar fi făcut decontări ilegale de servicii medicale. Sediul clinicii din Mehedinţi este în locuinţa fostului președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, liberalul Cristian Buşoi. El a fost ales europarlamentar din partea PNL.


ACTUALIZARE 9.35. Ancheta a pornit de la un raport al Curţii de Conturi.

ACTUALIZARE 9:00: Anchetatorii au bănuieli că au fost raportate 18 consultații ale unui singur pacient. De asemenea, medicii au raportat cătra Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș că au consultat 800 de pacienți într-o singură lună.

Totodată, în cazul unui pacient de 90 de ani i s-ar fi decontat un consult pentru viaţa de cuplu. 

La Timișoara este percheziționat sediul clinicii SelfMed, condusă de Diana Nicoară, soția lui Flavius Nicoară, fostul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului.

Descinderi au loc și la locuința lui Cristian Careba, fostul șef al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș, suspectat de anchetatori că ar fi facilitat aceste decontări.

Procurorii de la Parchetul General desfășoară la această oră percheziții în șase locuri din Timișoara și Mehedinți.

Descinderile au loc și la o clinică privată din Timișoara, la clinica SelfMed. Anchetatorii au informații că acolo erau decontate servicii medicale care nu erau efectuate, dar și rețete care erau decontate de angajații clinicii SelfMed cu sprijinul unor funcționari de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, mai exact din cadrul Direcției Regionale Monitorizare și Control Antifraudă.

Prejudiciul estimat de procurori în acest caz se ridică la 100.000 de lei. Deocamdată nu se cunoaște numărul persoanelor implicate în această rețea. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri