Codrin Ștefănescu, după ce Iohannis a anunțat că întoarce la CCR legile justiției: „Devine pe zi ce trece tot mai fan Monica Macovei”

Data actualizării: Data publicării:
Codrin Stefanescu PSD

Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu susţine că prin anunţul privind legile justiţiei preşedintele Klaus Iohannis „devine pe zi ce trece tot mai cinic, tot mai fan Monica Macovei, tot mai sabotor” în ceea ce priveşte ideea că trebuie stopate „abuzurile” unor instituţii.

„Din ce în ce mai des vedem aceste ieşiri în care Iohannis joacă rolul de comunicator al acestui sistem pe care noi îl numim statul paralel, care încă funcţionează. Nu am văzut să se autosesizeze Iohannis în ceea ce priveşte protocoalele secrete. Nu există pe planeta numită Terra protocoale secrete între serviciile secrete şi parchet, ICCJ, CSM, toate s-au petrecut numai în România. Suntem exemplu negativ total la nivel planetar faţă de ceea ce înseamnă intoleranţă şi dictatură”, a declarat social-democratul la Digi24.

El a susţinut că preşedintele devine un „agent al acestui sistem”.

„În loc să se autosesizeze la chestiunile astea şi să spună că nu e permis într-o democraţie câştigată cu sânge de generaţia mea acum 29 de ani (...), Iohannis devine un fel de agent al acestui sistem care dovedeşte care e rolul său în această ecuaţie. Dacă el consideră că în această manieră va câştiga un nou mandat la prezidenţiale, eu zic că se înşală total. dar trebuie să mai rezistăm un an şi un pic”, a declarat Codrin Ştefănescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că trimite la Curtea Constituţională întregul pachet al legilor justiţiei şi sesizează Comisia de la Veneţia, el adresând şi un apel CCR să nu se grăbească şi să conlucreze cu organismul european.

Preşedintele a precizat că, după ce Curtea Constituţională se va exprima asupra actelor normative, va face o nouă analiză a legilor şi va decide atunci dacă se impune o nouă reexaminare a celor trei legi de către Parlament.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri