Codruţa Kovesi, despre raportul lui Tudorel Toader

Data actualizării: Data publicării:
tudorel

Codruţa Kovesi a declarat, răspunzând unei întrebări în timpul conferinţei de presă de miercuri seară, că îi este greu să răspundă ce anume are în vedere ministrul justiţiei în ceea ce o priveşte, dar a subliniat că nu a avut nicio discuţie cu acesta de la şedinţa CSM în care s-a dezbătut raportul de control făcut de Inspecţia Judiciară în cursul anului trecut.

"Nu ştiu despre ce raport e vorba, nu am avut nicio discuţie cu ministrul justiţiei, singura a fost la CSM când s-a dezbătut raportul de control care a fost făcut de IJ în cursul anului trecut. De atunci nu am mai vorbit, nu mi s-au solicitat nicio informare sau date din activitatea DNA.

Mi-e greu să răspund ce anume are în vedere ministrul justiţiei.

Nu m-a întrebat nimeni dacă ce a apărut în presă este sau nu real.

Poate că e important de făcut o precizare: anul trecut, Serviciul teritorial Ploieşti a fost controlat de IJ, verificat cu privire la modul în care Negulescu şi-a desfăşurat activitaea şi al managementului derulat de procurorul – şef. Nu s-au constatat deficienţe, nu s-au făcut propuneri de revocare din funcţie sau alte recomandări.", a spus Codruţa Kovesi.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că ministrul justiției, Tudorel Toader, va fi joi în țară și vor avea o discuție pe tema acuzațiilor lansate împotriva DNA. Tudorel Toader a fost nevoit să-și întrerupă vizita pe care o efectua în Japonia, la cererea șefei executivului. Dăncilă a mai declarat că va accepta o eventuală discuție pe această temă și cu președintele Klaus Iohannis.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, la Antena 3, referindu-se la acuzaţiile vizând DNA, că nu sesizează Inspecţia Judiciară pentru că ar însemna o întârziere, spunând că are ca variante să prezinte oricând raportul privind DNA sau să prezinte în Parlament raportul privind Ministerul Public, conform legii. El a precizat că raportul va conţine o măsură, fără a spune care va fi aceasta.

Tudorel Toader se afla într-o vizită în Japonia, unde a avut o întrevedere cu omologul său și cu alți oficiali.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri