Laura Codruţa Kovesi, 127 de pagini de probe

Data actualizării: Data publicării:
kovesi (3)

Laura Codruţa Kovesi vine cu precizări în scandalul acuzaţiilor de plagiat. Într-o intervenţie la Europa FM, şefa DNA a spus că proate demonstra cu probe că teza de doctorat este corectă.

Procurorul-şef al DNA spune că nu va cere o nouă verificare a tezei sale de doctorat, în cazul căreia Comisia Naţională de Etică a dat un verdict în 2012.

Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef al DNA: „Eu să spun, ştiind că e corectă?! Nu. Să vină cu probe şi să facă dovadă.”

În urmă cu patru ani, Comisia a analizat teza, în urma publicării unui articol de presă, şi a decis că nu sunt elemente de plagiat.

Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef al DNA: „Teza mea este corectă şi aici am toate probele.

Ni le lăsaţi nouă?

Da, puteţi să îl publicaţi.

Deci, ce am primit aici?

Probele, punctul meu de vedere atunci când s-a facut acestă verificare a tezei mele de doctorat. Prima probă este certificatul de casatorie, pentru ca s-a precizat ca Kovesi Codruţa a plagiat-o pe Lascu Codruţa. Certificatul dovedeşte că sunt una şi acceaşi persoană.”

Conţinutul dosarului a fost publicat pe site-ul europafm.ro. Sunt 127 de pagini, prima fiind certificatul de căsătorie. Apoi, sunt copii ale mai multor articole pe teme similare cu cea abordată în teza de doctorat, combaterea crimei organizate, semnate atât Laura Codruţa Lascu, cât şi Laura Codruţa Kovesi. Articolele sunt publicate înainte de anul susţinerii tezei, 2011.

Precizările şefei DNA vin în condiţiile în care Parchetul General a deschis o anchetă cu privire la fapta de instigare la fals intelectual, în urma autodenunţului lui Sebastian Ghiţă.

Sebastian Ghiţă, deputat: „În general evit să spun lucruri care se întâmplă în dosar.”

Parlamentarul susţine că, în 2012, ar fi participat la muşamalizarea unui presupus plagiat al Laurei Codruţa Kovesi.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri